Трус в Столичната община - оставка подаде директорът на общинското

...
Трус в Столичната община - оставка подаде директорът на общинското
Коментари Харесай

Арх. Георгиев, Софияплан: Общата ми работа с управленския екип в Столичната община е задънена улица

Трус в Столичната община - оставка подаде шефът на общинското дружество " Софияплан ", което дава отговор за основни планове като " Визия за София " и Общия организационен проект.

Защо напуща и за какво твърди, че работата в предприятието е единствено на хартия, арх. Любомир Георгиев изясни в студиото на " Денят стартира ".

" Ние в ролята си на дружество в общината, което би трябвало да поучава общинските съветници, да им предлагаме решения, политики. Голяма част от тях биват признати - гласувани и утвърдени, и по-късно не се извършват. Това можем да кажем за " Визия за София ", за Плана за устойчива градска подвижност, " Град за хората " и такива неща, които си остават едно положително благопожелание и не намират приложение в практиката ", сподели той.

Предвид че отговорност решенията да се осъществят носят кметът и неговата администрация, арх. Георгиев няма разумно пояснение за това държание.

" Може би не схващане на значимостта на тези неща, може би съществуването на други цели. В никакъв случай неналичието на потенциал е обяснението - има способни хора и огромна администрация, които могат да работят в тази посока ", означи той.

Към подаването на оставка арх. Георгиев е бил подбуден от решение на СОС от предходната седмица, което илюстрира " глупостта на обстановка " и демонстрира недоумение на работата на " Софияплан ".

" С това решение на нас се трансферираха отговорности за съгласуваност по осъществяването на общинските проекти и тактики. Беше казано, че би трябвало да координираме и основните планове на общината, което е неуместно, тъй като нашата работа е да проучваме и предлагаме политиките на Общинския съвет, а работа на кмета и неговия екип е да ги ползва. Тоест, внезапно ние би трябвало да направляваме работата на заместник-кметовете по основните планове ", изясни той.

По думите му липсват и принадлежности, с които от общинското предприятия биха могли да задължат който и да е било да направи каквото и да е - общинската подчиненост не допуска " Софияплан " да издава заповед някой да си свърши работата.

В продължение на два месеца арх. Георгиев и екипът му са търсили опция проблемите да се дискутират със столичния кмет " вътрешно, без да се вършат нещата обществени ".

" Никаква реакция, просто нямаше реакция. Имаше една-единствена среща с общински съветници, която пристигна в прекомерно късен миг, откакто си бяхме изложили позицията обществено ", добави той.

За него е неприятна изненада " безспорната липса на предпочитание за разговор в кмета, в екипа на кмета, даже в основния проектант ". Според арх. Георгиев общата му работа с този управнически екип е " задънена улица ".

" Не виждам какво потребно можем да реализираме ", заключи той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР