Трус със сила 5,9 по Рихтер разлюля японската столица Токио

...
Трус със сила 5,9 по Рихтер разлюля японската столица Токио
Коментари Харесай

5,9 по Рихтер разтърси Токио, над 50 са ранени


Трус със мощ 5,9 по Рихтер разклати японската столица Токио късно в четвъртък. Броят на потърпевшите надвиши 50 души, оповестиха управляващите. Повечето потърпевши са със синини и охлузвания вследствие на рухвания по време на подземните земетресения. Има и няколко ранени с по-сериозни контузии - фрактури или тежки пострадвания, получени от съборени мебели. Най-много са ранените в прилежащите на Токио Дайтама и Чиба, съобщи Българска телеграфна агенция.

Движението на множеството железопътни линии в региона на столицата, както и на линиите на метрото е възобновено. Има обаче дерайлирал трен без ватман. Навсякъде има повреди и закъснения в придвижването на превоза, а по станциите се образуваха опашки от стотици чакащи. На няколко места в региона на столицата електричеството е прекратено.

Не е оповестена заплаха от цунами, само че специалистите предизвестяват за опция от мощни вторични земетресения. Няма данни за изключителни обстановки в японските нуклеарни обекти в следствие от земетресението.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР