Труп на обезглавено куче бе намерен в местност край Дряново,

...
Труп на обезглавено куче бе намерен в местност край Дряново,
Коментари Харесай

Отново зверство! Садист обезглави куче в Дряново, вероятно с моторна резачка

Труп на обезглавено куче бе открит в околност край Дряново, полицията се занимава със случая. Извършителят за момента е незнаен. Това сподели в изключително издание на „ “ кметът на Дряново Трифон Панчев: „ Първо желая да кажа, че ми е извънредно неприятно да приказвам по тематиката, тъй като аз самият обичам животните и считам, че каквото и да било принуждение над животни, било то домашни или диви, е безусловно нечовешко. Тази заран една гражданка е попаднала в една околност в общината до града, на въпросното обезглавено куче. По изключително нечовечен метод се е случило това, тъй като главата я нямаше, а към тялото няма кръв. Т.е. най-вероятно самото закононарушение е осъществено някъде другаде и просто е изоставено тялото в тази околност. Веднага подадохме сигнал в полицията и се надявам, че и сега се работи, с цел да се разбере причинителят на това закононарушение. И отново държа да отбележа, това е закононарушение, няма друга дума за сходен вид деяние. За страдание това не е първият случай и се надявам, че този път причинителят ще бъде оголен и ще понесе цялата суровост на закона, тъй като това е безспорен садизъм. Още не може да се каже сигурно, само че евентуално кучето е бездомно, не е породисто. Може би закононарушението е осъществено с моторна резачка. Това занапред ще се откри от полицията “.

Припомняме, че преди години в Дряново беше проявена сходна свирепост към куче. И четирите крайници на кучето Мима бяха отрязани и тя едвам оцеля. По-късно бе осиновена и умря обичана в новото си семейство.

По време на една предизборна акция за локален избор, още веднъж в Дряново бяха отровени десетки бездомни кучета.

Ето още какво сподели Трифон Панчев: „ Факт е, че такова нещо се случва за трети път в Дряново, с сходен вид свирепост към животни и аз като кмет на общината съм извънредно обезпокоен и сигурно общината има отговорност за това какво се случва на територията й, там, където живеят хората. И сходен вид гледки са нещо, което в действителност не знам по какъв начин да квалифицирам аз самия. Край Дряново има подслон. Работим с една фондация, „ Улични сърца “ се споделя. Фондацията се занимава с това да намира фамилии на кучетата и се оправят извънредно добре с това. Проблемът при нас идва от близките общини, където явно не се оправят добре с това нещо и доста постоянно намираме кучета с ушни марки от приюти от прилежащи общини. В момента се опитваме с тези прилежащи общини да реализираме връзка и да намираме метод по какъв начин да работим добре и с тях това нещо да не се случва повече. Като най-хубавия образец е с община Трявна, тъй като към този момент „ Улични сърца “ работят и на тяхна територия. “

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР