Трудовата книжка и служебната книжка на държавните служители да станат

...
Трудовата книжка и служебната книжка на държавните служители да станат
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат трудовата книжка да стане електронна

Трудовата брошура и служебната брошура на държавните чиновници да станат електронни оферират от обединяването “Продължаваме Промяната-Демократична България ” /ПП-ДБ/. 

Законопроектът е импортиран от Божидар Божанов и група депутати , като планува основаването на електронен указател на заетостта , поддържан от Националната организация за приходите /НАП/. В него ще могат да се вписват всички данни от трудовата брошура, като по този метод всички чиновници ще имат цялостен достъп до трудовото си досие . От своя страна работодателите ще могат да усъвършенстват вътрешни процеси посредством системи за ръководство на човешките запаси, като автоматизирано изпращат данни към регистъра .

Законопроектът дава и спомагателна отбрана на чиновниците , защото ще ограничи достъпа на работодателите до трудовите хонорари при предишни работодатели.

В преходния интервал, след построяването на регистъра, се планува работодателите да сканират и изпращат трудовите книжки на чиновниците си до Национална агенция за приходите, която да провежда въвеждането им в структуриран тип. Предвид дългия период, това е минимална административна тежест върху работодателите, като също така взема решение казуса с достоверността и отговорността за коректността на данните .

Първоначално регистърът на заетостта се попълня на база на наличните данни в базите данни на Националния застрахователен институт /НОИ/. В този интервал работодателите вписват данните в регистъра, а не в трудовата брошура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР