Трудолюбието е ключът към успеха на Кристиян Василев. Това заяви

...
Трудолюбието е ключът към успеха на Кристиян Василев. Това заяви
Коментари Харесай

Кристиян Василев: Имахме план как да пробягам дистанцията и го спазих

Трудолюбието е ключът към триумфа на Кристиян Василев. Това съобщи гребецът ни часове след прибирането си в България след извоювания бронзов орден на Европейското състезание.

Кристиян е уверен, че несгодите не трябва да отчайват равнище един състезател.

„ Това е доста години работа и самообладание, защото всякога отиваш с упования, с очаквания. Все не се случват нещата, дали за малко, дали за повече. И тази година към този момент взеха да се случват нещата “, показа Кристиян Василев пред Българска национална телевизия.

Кристиан Василев завоюва бронзов орден на скиф от Европейското състезание по гребане в Мюнхен, Германия. Българинът измина дистанцията от 2000 метра за 7:16.37 мин, а с помощта на изключителния си заключителен спринт съумя да изпревари в последните метри европейския първенец от 2021 година и международен отличник на 2019 Оливер Цайдлер от Германия.

„ През всички тези години, този труд 10-годишен, и тази година се увенча с триумф. Тази година му потегли през цялото време, от първи кръг годен за Световната купа. Включително и с последната купа в Люцерн, където завоюва сребърен орден. Сега съумя да затвърди позициите “, показа Свилен Нейков.

Василев показа, че е следвал прецизно тактиката си във финалната гонка, като в същото време не се е поддал на страстите от вероятно продобиване на орден.

„ Имахме проект по какъв начин да пробягам дистанцията. Придържах се към него и считам, че го изпълних на 100%. Не съм мислил кого би трябвало да изпреваря, просто трябваше да изпреваря най-малко трима. И по този начин и стана, затворих очите най-после, газ до колкото може и по този начин се случи, че той закъса и аз го изпреварих “, сподели още Кристиян Василев.

„ Това, което направи той в последните метри и в самата гонка, беше необикновено.

Автор: Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР