Трудността да се постигнат работещи мнозинства в Народното събрание бяха

...
Трудността да се постигнат работещи мнозинства в Народното събрание бяха
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: Подадената ръка от ГЕРБ е несигурна

Трудността да се реализиран работещи болшинства в Народното събрание бяха явни даже и преди изборите. Още при гласуването на вота на съмнение към предходното държавно управление, импортиран от ГЕРБ и подсилен от Има Такъв Народ, забравихме до каква степен се стигна.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът проф. Антоний Тодоров.

Така че аз се изумен за какво се учудват, че Политическа партия не желаят да сформират каквото и да било болшинство.

 
Подадената ръка е доста несигурна. Както се вижда в цялата история на държавните управления на ГЕРБ, всички партии, които влязоха в коалиция с ГЕРБ се опариха. Историята на коалирането с ГЕРБ евентуално се вижда и в този момент. Така че това възпиране не е инцидентно.
От ГЕРБ схващат, че не престават да бъдат изолирани. Какво направиха те, с цел да покажат, че са се отказали от някои неща, с цел да могат да станат допустим сътрудник в Народното събрание? Нищо не направиха, никакви промени няма. Да, в действителност, Бойко Борисов като че ли се дръпна малко откъм гърба, само че това изобщо не беше действително и същинско. Той дърпа конците и продължава да насочва нареждания откъдето може.

Възможно е, в случай че ГЕРБ не успят с първия мандат да поддържат държавно управление с втория или най-малко да не му пречат. Това обаче значи да одобряват упованията към Политическа партия за една доста по-радикална правосъдна промяна. Една по този начин поддръжка би трябвало да бъде придружена с едно изрично изискване – че най-малко 6 месеца няма да внасят избор на съмнение.

Ако възможният трети мандат отиде при Стефан Янев, той какво по-специално би могъл да предложи, какво държавно управление, което да бъде подкрепено от всички?

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР