Трудно ви е да плащате месечните си вноски по кредита?

...
Трудно ви е да плащате месечните си вноски по кредита?
Коментари Харесай

Какво трябва да направим, когато не може плащаме месечните си вноски по кредита?

Трудно ви е да плащате месечните си вноски по заема? Това може да има съществени последици, в случай че не действате в точния момент. Дори да сте позволили финансова неточност, има късмет да я поправите преди тя да утежни кредитната ви история и бюджета ви за години напред, поучава профилираният уебсайт " Pariteni.bg ".

На първо място – не се отчайвайте и не бягайте от казуса. Има разнообразни способи да подобрите ситуацията си. Често пъти кредиторите са подготвени да договарят за персонализиран проект за заплащане, съгласуван с вашите благоприятни условия. Вашият кредитор може да се съгласи да понижи или даже да паузира заплащанията ви според от вашата обстановка.

Забавяне, консолидация или рефинансиране?

Ако имате еднократно усложнение и се обрисува да платите със забавяне, пробвайте се да извършите вноска в границите на 30 дни от датата на падежа. В доста случаи тези забавени заплащания даже не се вписват в ЦКР, тъй че кредитната ви оценка няма да пострада. Когато осъзнаете, че няма да можете да се справяте с заплащанията в точния момент в бъдеще, е време да предприемете дейности, преди публично да сте закъснели с вноските.

Сигурно ли е онлайн кредитирането

Консолидацията или обединяването на заеми обезпечава елементарен и комфортен метод да намалите месечните си разноски. Ако имате няколко заема, може да е добра концепция да ги обедините в един. Така заплащате единствено една месечна вноска, на по-изгодна цена, на една дата, с една рента и главница. Наличието на по-малко на брой заеми обслужвани в точния момент, покачва кредитната ви оценка, а в следствие дава достъп до по-високи суми и утвърждение.

Рефинансирането може да се употребява, единствено в случай че към този момент имате изтеглен заем от банкова или небанкова институция. На процедура, това е замяната на един заем с различен, като задачата на новата договорка е възстановяване на условия за клиента. Това може да значи по-малка месечна вноска, по-нисък лихвен %, по-кратък интервал на погашение на задължението и други елементи, които биха повлияли удобно за по-лесното погашение на дълга. 

Осъществете контакт с кредитора си

Кредитните компании постоянно демонстрират схващане, че финансовото състояние се трансформира и могат да ви оказват помощ да избегнете утежняване на кредитната ви история. Преди да осъществите контакт, направете следните неща:

Как да изтеглите ипотечен заем

- Изяснете казуса си. Изпитвате ли еднократно усложнение – да вземем за пример незабавен ремонт на автомобил, който е изчерпал банковата ви сметка? Или ще се сблъсквате с паричен дефицит месец след месец, тъй като приходите ви са се намалили? С други думи – каква е повода за невъзможността за заплащане или закъснение. Предоставянето на малко и ясно пояснение на вашия кредитор може да е от значително значение;

- Създайте проект. Опитайте се да си изясните какво може да ви помогне. Дали пропускането на едно или две заплащания ще ви върне назад в правия път? Кога бихте могли да възобновите осъществяването на естествени заплащания? Или по-ниските месечни заплащания за известно време ще ви оказват помощ да се стабилизирате финансово? Важно е да имате проект за деяние, с който да убедите кредитора си, че ще се справите с казуса.

Ако знаете от какво тъкмо имате потребност, значи сте подготвени да се свържете със своя заемодател – колкото по-скоро, толкоз по-добре. Не чакайте да изостанете с заплащанията, с цел да осъществите контакт, защото в този случай заемодателят може да не бъде толкоз благоразположен да ви окаже подпомагане. 

Обадете се или отидете на място и обяснете в детайли ситуацията си. Можете да предложите собствен личен проект или да попитате какви варианти за облекчение на заплащанията може да ви предложат и дали отговаряте на изискванията.

Повечето кредитори имат процедура да оферират помощ в избрана степен съгласно съответната обстановка. Например има стратегии за пропускане на заплащане, които ви разрешават да пропуснете няколко заплащания без наказателна клауза, или поправени проекти за заплащане с понижени лихвени проценти.

Трябва да изискате изискванията на всяко съглашение, което вършиме, в писмена форма. Тази документи ще ви помогне да не забравите някоя значима детайлност и също така служи като документално доказателство, ако стане някакво комплициране с вашия кредитор в бъдеще.

Преди да се заемете с задълженията по заема, проверете дали някой от другите ви задължения не е по-сериозен – те се назовават ​​ " предпочитани задължения “. Приоритетните задължения включват: наем и ипотека, газ и електричество, общински налог и правосъдни санкции. Ако не се справите с предпочитаните си задължения, може да вземем за пример да загубите дома си или да ви пресечен енергийните доставки.

Първата стъпка е да си извършите бюджет. Това ще ви помогне да разберете какъв брой ви остава всеки месец след заплащане на главните ви сметки и предпочитани задължения. Сумата, която ви остава, е вашият " разполагаем приход “. След това е значимо да се придържате към избрания бюджет и освен да не го надвишавате, а даже да пробвате да пестите.

Постарайте се да бъдете допустимо най-точни. Преди да извършите бюджет, намерете последните си банкови извлечения, фишове за заплати и извлечения по дебитни и кредитни карти. Бюджетният проект ще ви помогне да прецените какъв брой налични приходи можете да употребявате за погашение на други неприоритетни задължения.

Съберете приходите и разноските си. Търсете способи за понижаване на разноските и увеличение на приходите. Разходите за живот се показват в оценката на стоките и услугите, които консумирате, с цел да реализира задоволителна степен на задоволеност и да достигнете избран витален стандарт.

Нещата, които наложително би трябвало да продължите да плащате, са наем/ипотека, комунални услуги и превоз. Научете се да оптимизирате разноските за храна и облекло. Това са пера, от които евентуално можете да спестите спомагателни средства, правейки известни взаимни отстъпки.

Всички други разноски не са наложителни, което значи, че можете да се научите да живеете без тях, най-малко до момента в който " си стъпите на краката “. Това включва всички " удоволствия “ като кабелна телевизия, кино, заведения, телефонни сметки, покупка на маркови артикули, скъпоструващи занимания и така нататък

Трябва да се опитате да вършиме най-малко минималното заплащане по кредитната си карта. Ако платите по-малко от минималната вноска, кредитната компания може да добави такси. Това ще повлияе на размера на вашия дълг и на кредитния ви рейтинг.

Ако можете да си позволите да вършиме постоянни заплащания, настройте пряк дебит към сметката на кредитната си карта. Това значи, че автоматизирано ще вършиме едни и същи вноски всеки месец. Продължавайте да плащате колкото можете.

Запазете копие от бюджета си. Ако се наложи да поискате от кредитната компания по-ниски вноски, можете да им визиите своя бюджетен проект. По този метод ще докажете, че не можете да си позволите повече от това, което оферирате да платите

Обяснете обстановката на своя заемодател и помолете за заледяване на лихви и други такси. Можете да преговаряте за паузиране на изплащанията по вашата карта – това значи, че няма да е належащо да плащате нищо, до момента в който обстановката ви не се усъвършенства.

Как да рефинансираме бърз кредит 

Ако смятате, че няма възможност финансовото ви състояние да се усъвършенства, може да обмислите прехвърлете на дълга към друга карта, която начислява по-малко лихви – това се назовава " прекачване на баланс “. Друг вид е да вземете заем с по-ниска рента от вашата кредитна карта.

Сравнете картите или заемите, които можете да получите от разнообразни компании. Обърнете внимание дали ще има такса за пренасяне на салдото ви към друга карта, какви лихви и такси ще платите по новата карта или заем и каква е продължителността на всеки безлихвен интервал.

Използвайте заем или нова кредитна карта, единствено с цел да изплатите дълга, който към този момент имате. Не харчете повече от актуалната си кредитна карта. Избягвайте да вземате заем, който е обвързван с вашето жилище, като да вземем за пример ипотека. Има риск да загубите дома си, в случай че не можете да го върнете. 

Много е евентуално да не получите нов банков заем, в случай че имате влошен кредитен рейтинг. Това може да се случи, в случай че към този момент сте кандидатствали за доста заеми или сте пропущали постоянно месечни заплащания. В този случай може да се наложи да прибегнете към услугите на компания за бързи заеми.

Ако имате подозрения по отношение на точността на кредитния си рейтинг, може да ревизирате дали той е вярно изчислен. Проверката няма по какъв начин да го утежни, само че може да съумеете да коригирате неточност, с цел да подобрите оценката си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР