Трудно ще се справим без работеща рафинерия в страната, независимо

...
Трудно ще се справим без работеща рафинерия в страната, независимо
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Трудно ще се справим без работеща в страната рафинерия

Трудно ще се оправим без работеща рафинерия в страната, без значение кой я оперира, тъй като нямаме инфраструктура за разпределението на горивата, каквото е то сега, съобщи в изявление за Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

" Нямаме жп вагони, с които да бъдат транспортирани импортирани по море артикули. Нямаме задоволително цистерни, автотранспорт, с който да бъдат доставени при положение, че тръбопроводите не работят. Ще бъде много комплицирано. Освен това, и в Гърция, и в Румъния индустриалната цена на горивата е с сред 15 и 25 стотинки по-висока от тази на рафинерията в България, което безспорно значи, че цените ще бъдат и по-високи. Както в Румъния, по този начин и в Гърция няма остатък на подготвени артикули. Още един факт мога да отбележа за пристанището в Бургас – доколкото ми е известно, страната има само кея на това пристанище. Всичко останало, в това число самото пристанище, е записано на името на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Доста проблеми ще бъдат основани, в случай че нещо се случи, само че това е политическо решение ", посочи Бенчев.

От 1 август се връща акцизът за пропан-бутана, ще има повишаване 20-25 стотинки с Данък добавена стойност за литър пропан-бутан. При останалите горива повишаването се дължи на чисто пазарни фактори, уточни той
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР