Трудно ще го бъде това правителство на малцинството. Това е

...
Трудно ще го бъде това правителство на малцинството. Това е
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Бойко Борисов попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски и на Слави Трифонов

" Трудно ще го бъде това държавно управление на малцинството. Това е едно позакъсняло политическо мъжкарство, което се пробва да демонстрира Бойко Борисов “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на „ Да, България “ и някогашен народен представител от ПП-ДБ.

След консултациите при президента Румен Радев през вчерашния ден водачът на ГЕРБ разгласи, че партията ще предложи държавно управление на малцинството.

„ Сега Бойко Борисов попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски Пеевски и на Слави Трифонов и към този момент дава заден. Той ще предложи държавно управление на малцинството, с цел да може в третия мандат „ ИТН “ да бъде употребен като смокинов лист и с малко депутати от „ Величие “ и БСН за цвят да бъде формирано държавно управление “, предвижда Мирчев.

Според него Пеевски и на Борисов са очаквали да им бъде доста по-лесно да основат държавно управление.

По думите му ГЕРБ по-скоро е изгубила от тези избори, в сравнение с да е спечелила. Партията има един народен представител по-малко по отношение на предходния парламент и обстановката в Народното събрание е по-несигурна, посочи представителят на „ Да, България “.

Той е безапелационен, че Пеевски няма въздействие в парламентарната група на ПП-ДБ.

Консултациите при президента за сформиране на постоянен кабинет в границите на 50-ото Народно заседание не престават през днешния ден със срещи с „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. Очаква се на следващия ден Румен Радев да беседва с „ ИТН “ и „ Величие “.

След това президентът би трябвало да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ в Народното събрание – ГЕРБ-СДС. обединението има 7 дни, с цел да го осъществя.

Ако не съумеят, президентът връчва втория мандат на втората политическа групировка – Движение за права и свободи. Ако и те не съумеят, президентът самичък избира коя да е третата партия, на която да даде мандат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР