Трудно начало на заседанието на Столичния общински съвет. Това е

...
Трудно начало на заседанието на Столичния общински съвет. Това е
Коментари Харесай

Терзиев призова съветниците: Ако до понеделник не изберете председател, София губи 240 милиона лева

Трудно начало на съвещанието на Столичния общински съвет. Това е трети опит за избор на ръководител на столичния парламент.

Кметът Васил Терзиев прикани общинските съветници за разсъдък, тъй като забавянето на работата на СОС значи загуба на целеви средства за общината.

„ До понеделник би трябвало да бъде определен ръководител на Столичен общински съвет, с цел да не загубим пари. Поставяме като краен период 12 декември “.

Това съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев на днешното съвещание на СОС, на което би трябвало да бъде определен ръководител на локалния парламент. Три пъти до момента този избор се проваляше, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Терзиев акцентира, че има доста неща, които касаят града, само че не могат да се случат без някакво решение на този проблем и по тази причина би трябвало оптимално бързо да бъде определен ръководител на СОС, както и да се създадат разпределения по комисии, с цел да се избегне загубата на пари.

Столичният кмет насочи зов към всички, без значение какъв брой ще е мъчно, да намерят решение до понеделник, с цел да може да се придвижи работата на СОС. Той е безапелационен, че това, което би трябвало да се случи, е да се отпуши работата.

Васил Терзиев заяви, че без ръководител и започване действителната работа на Столичен общински съвет, вредата ще е 240 милиона лв.. Терзиев изясни, че най-належащи са парите за ВиК плановете, приемането на план-сметката, с цел да има запаси за почистването на града.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР