Трудно можем да ги интегрираме, трудно можем да ги приемем.

...
Трудно можем да ги интегрираме, трудно можем да ги приемем.
Коментари Харесай

Борисов за мигрантите: Трудно можем да ги приемем и интегрираме

" Трудно можем да ги интегрираме, мъчно можем да ги приемем. Затова решенията, които предлагам са и в интерес на България, вземат решение и проблемите на другите страни ". Така министър председателят Бойко Борисов заключи позицията си във връзка мигрантите.
 Борисов изключително в Народното събрание, Нинова го пита ще приема ли бежанци против пари
Той отиде изключително в Народното събрание, с цел да отговори на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дали страната ни ще приема бежанци против пари. " Помним какво се случи в Харманли, какво се случваше в " Овча купел " и едва ли има политик, който може да каже: дайте ни 1000, 2000, 3000 души, пък в случай че ще и милиарди да дават за тях ", каза той.

Той съумя да обвърже следващото бягство на пандизчия с тематиката за мигрантите. " Имаме случаи 20-40 пъти един и същи човек да минава сръбската граница и да го връшат. Трябва да се изградят затвори, само че те и от пандизите бягат понякога. И по времето на социализнам бягаха пандизчии ", сподели министър председателят.

Борисов разгласи, че позицията, която ще показа на срещата на върха на 28 юни, ще бъде за неотложно прекъсване на миграционната вълна, гарантиране на сигурността на външнните граници на Европейски Съюз, основаване на центрове за бежанци отвън Европа, а тези, които към този момент съществуват в общността - да бъдат от затворен вид. " Защитавам тезата и ще упорствам да се одобри неотложно решение за затваряне на външните граници на Европейски Съюз и да се позволяват единствено лица, бягащи от война ", изясни той.

Според премиера страната ни има проблеми с границата с Гърция, а не с тази с Турция. " Сега сме подготвили информация и в неделя ще я дам на сътрудника Ципрас, тъй като на нашите термокамери се виждат бежанци по 30-40 индивида, влизат в някоя плантация в Гърция, обаждат се нашите граничари на техните. Виждаме по какъв начин отиват на инспекция, ревизират, връщат се и споделят, че няма нищо ", съобщи Борисов и акцентира, че Гърция получава големи пари от Европейски Съюз.

" Да не мислите, че ми е най-приятно да приказвам с Ердоган ", сподели още той.

Преди да си тръгне Борисов се обърна към Нинова с думите:  " С наслаждение ще пристигам всякога, единствено да не ме викате по този начин истерично да се явя неотложно. Извикайте ме обикновено ".

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък разгласи, че персонално щяла да го вика общително.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР