Трудно ми е да си представя какви санкции би могла

...
Трудно ми е да си представя какви санкции би могла
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Трудно ми е да си представя какви санкции би могла да ни наложи Русия

Трудно ми е да си показва какви наказания би могла да ни наложи Русия. Това съобщи по NOVA министърът на защитата Тодор Тагарев по отношение на отхвърли на България самолетът на външния министър на Руската Федерация да премине през нашето въздушно пространство.
 
По думите му българското държавно управление в частност Министерство на външните работи е работило кардинално в този случай. То е издало позволение на Лавров като началник на делегация за интернационална организация, която се среща в Скопие, само че не и за други лица, обект на наказания. 
 
" Никой депутат не върви по каквато и да е причина там, като се изключи дипломатите ни. Това е " нервна " реакция от страна на Захариева ", добави министърът на защитата.
 
Припомняме, че заради отвод от наша страна,  самолетът е бил заставен да измине по-дълъг маршрут над Гърция, с цел да достави Лавров на среща на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, Северна Македония.
 
По отношението на придобиване на самолетите F-16 Тодор Тагарев напомни, че сега разчитаме само на руските МиГ-29 за осъществяване на дилемите по Air Policing. Той удостовери, че България разполага с най-много 7 изправни изтребители от този вид.
 
" Необходимо време, с цел да придобием подготвеност да реализираме функционалностите си по запазване на въздушното пространство с F-16. А поддръжката на МиГ-29 е доста сложна. Затова разчитаме и на съюзническите сили в границите на НАТО ", добави министърът.
 
Той напомни, че Румъния към този момент стартира да получава част от самолетите F-16 втора употреба от Норвегия. Много скоро тя ще има 40. Северната ни съседка се ориентира и към придобиването на F-35.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР