Трудно е да си представим по-универсален и популярен продукт в

...
Трудно е да си представим по-универсален и популярен продукт в
Коментари Харесай

Колко яйца може да яде човек на ден след 55 години-Експертно мнение

Трудно е да си представим по-универсален и известен артикул в диетата от яйцата. В допълнение към обстоятелството, че множеството кулинарни предписания са невъзможни без яйца, те имат и отлични хранителни свойства. Но е значимо да се знае колко яйца може да яде възрастен дневно. Това е изключително правилно за тези, чиято възраст е минала границата от 55.

За да не навредите на тялото си, би трябвало да се вслушате в мнението на специалистите за яйцата. Например, един от моите сътрудници за доста дълго време ограничи броя на яйцата в диетата, пробвайки се да ги отстрани изцяло. Но след консултация с доктор мнението й се промени. Оказва се, че към потреблението на яйца би трябвало да се подхожда рационално.

Колко яйца можете да ядете дневно: експертно мнение

Яйцата са храна, която има отлични хранителни свойства , заради което участва непрекъснато в нашата диета. Това е просто в зрелост, яйцата би трябвало да се употребяват рационално. За възрастните хора яйцата съдържат съществени съставни елементи:

Фосфолипидите в яйцата оказват помощ в битката с неприятния холестерол. Поради това непрекъснатата приложимост на яйца може да се смята за предварителна защита на атеросклерозата. Освен това фосфолипидите оказват помощ за възобновяване на чернодробните кафези. Това е изключително правилно за тези, които използват алкохол или опиати.

Холинът , който също се съдържа в яйцата, оказва помощ за поддържане на черния дроб здрав, контролира равнищата на инсулин и усъвършенства мозъчната функционалност.

Протеинът , който се съдържа в яйцата, е нужен на всички системи на тялото. На първо място се отразява на положението на мускулите, качеството на кръвта, количеството ензими и цялостния метаболизъм. Ето за какво яйцата се предлагат да се употребяват при спортуване.  Защо яйцата са неприятни

В зрелост яденето на огромен брой яйца може да докара до някои здравословни проблеми. На първо място, след 50-годишна възраст яйцата ще допринесат за увеличение на количеството мазнини в черния дроб. Това е изключително видимо за тези хора, които водят заседнал метод на живот .

Важен е и методът, по който се подготвят яйцата. По -добре е възрастните хора да се откажат от пържените яйца , тъй като това ще сътвори спомагателна тежест за черния дроб. В този случай е по-добре да се даде желание на омлети с най-малко жълтък или без него.

Безопасен брой яйца дневно

За да открият резултата на яйцата върху тялото, английски учени организираха опити измежду по-възрастните респонденти. Една група субекти консумирала 1 яйце на седмица, а втората – 7. В резултат на това положението на черния дроб, бъбреците и сърцето не се променило в нито една от групите.

Така специалистите са извели идеалната формула за ястие на яйца: 1-2 броя дневно. Но яденето на повече от две яйца дневно може да бъде нездравословно. Вярно е, че това количество е уместно за тези, които следят най-малко малко физическа интензивност. Тези, които се движат малко, би трябвало да ядат по 1 яйце през ден. В този случай е по-добре да се даде желание на варени яйца .

Както можете да видите, яйцата могат да се употребяват безвредно на всяка възраст, без боязън за реакцията на тялото ви. Не забравяйте, че с цел да живеете до 100 години, е значимо да се придържате към някои правила. Например, като кралица Елизабет .

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР