Трудно е да си представим, че до началото на миналия

...
Трудно е да си представим, че до началото на миналия
Коментари Харесай

Мъжкият блейзър превзе дамския гардероб

Трудно е да си представим, че до началото на предишния век блейзърите са били привилегия само за представителите на мъжкия пол. Тази елегантна връхна дреха бързо навлиза в дамския дрешник и през днешния ден всяка съвременна жена има най-малко един блейзър.

Каква е разликата сред сако и блейзър? Макар че имат съществени разлики между тях, двете постоянно се бъркат. Сакото е публична дреха, която наложително се комбинира с риза и вратовръзка. Характерна за него е „ шивашката кройка “, както и строгият, втален контур с необятни плещи. До ден сегашен в Англия е признато уважаващият себе си благородник да има типичен костюм, направен по поръчка. При саката доминират тъмните неутрални цветове. Запомнете, че сакото постоянно има панталон, който го добавя. То се комбинира единствено с него, тъй че няма място за импровизации.

Блейзърът, въпреки това, е спортно-елегантна дреха. Не върви в комплект и може да се съчетава с най-различни материи, щампи и съставни елементи. Блейзър се носи както с риза, по този начин и с тениска. При него липсва прецизната линия и не е належащо дизайнът да е строго профилиран по отношение на фигурата. На пазара ще откриете голямо многообразие от модели, в това число такива с необикновени съчетания и крещящи цветове.

Каква дължина да изберем?

Широката гама от кройки разрешава да изберете онази, която най-добре приляга на тялото ви. Традиционният блейзър е с дължина до хълбока, което го прави подобаващ за множеството фигури. Особено настоящи сега са по-късите модели, защото издължават силуета. Стилистите припомнят да комбинираме късите блейзъри с панталон или пола, които са с висока талия. Ако пък сте заложили на по-дълъг модел, съчетайте го с прилепващ панталон, с цел да балансирате силуета.

С копчета или без?

Блейзърите с копчета имат по-елегантна кройка, а това ги прави по-подходящи за публични събития. Някои модели са с едно копче, други са двуредови и имат най-малко четири. Имайте поради, че двуредовите модели придават заблуда за височина. Ако не сте последовател на копчетата, на пазара има и отворени блейзъри. Такива модели падат свободно от двете страни, тъй че са комфортни за дамите с по-голям бюст. Колкото и да е грациозен един блейзър, в случай че закопчаването на копчетата му ви предизвиква дискомфорт, това не е вашият модел. Грешният размер освен ще ви донесе стеснение, само че и изцяло ще скапе резултата от елегантната и стилна връхна дреха. Алтернатива на копчетата е коланът. Този аксесоар акцентира талията и подчертава върху нея.

Съчетания за експериментатори

Блейзърът дава цялостна независимост на въображението ви. Можете да го съчетаете с обичаната си лятна рокля, която другояче не бихте носили през по-хладните месеци. Ако сте склонни да експериментирате, заложете на пъстър блейзър или подобен с принт. Това ще направи тоалета ви още по-интересен и в това време грациозен. За небрежна визия комбинирайте блейзъра с тениска с цветна щампа и деним. Добавете токчета и подобаваща чанта. Нестандартните модели блейзъри се съчетават с обувки в ярки цветове като по този метод цялостната визия се балансира. Правилото е, че в случай че сте заложили на пъстър чифт обувки, не трябва да ги съчетавате с черен блейзър.Стилистите също поучават единствено да наметнете блейзъра, с цел да постигнете шикозна европейска визия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР