Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем

...
Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Атомната енергия е решение срещу климатичните промени

Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем да декарбонизираме енергийната мрежа, в случай че не използваме повече атомна сила. Светът е изправен пред следващата историческа световна рецесия поради изменението на климата, която заплашва да бъде опустошителна за Земята, в случай че не действаме в този момент, с цел да понижим нейното въздействие.

Това разгласи милиардерът Бил Гейтс по време на онлайн събитие на американския Институт за нуклеарна сила (NEI). Той изясни по какъв начин се е насочил към вложения в атомната промишленост.

„ Преди 15 години, дружно с група специалисти, желаех да проуча технологиите, нужни за решение на двойната опасност - от световна енергийна беднотия и изменението на климата. И стана ясно, че главен инструмент против тях е усъвършенстваната атомна мощ. Тя е единственият източник на сила без въглерод, който имаме и който може да доставя електрическа енергия денонощно, през всеки сезон, съвсем на всички места на Земята. Ето за какво през 2006 година станах съосновател на компанията TerraPower. И от този момент съм ръководител и най-големият вложител, тъй като имам вяра, че тази работа е от значително значение за решение на изменението на климата и за обезпечаване на чиста, надеждна и налична сила за всички “, сподели Гейтс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР