Трудно е да се постигне стабилен кабинет в настоящата ситуация.

...
Трудно е да се постигне стабилен кабинет в настоящата ситуация.
Коментари Харесай

Атанас Славов : Трябва да работим за редовен кабинет

Трудно е да се реализира постоянен кабинет в актуалната обстановка. Основни политически сили са сложили следното изискване - или ръководят сами, или не поддържат друго ръководство. Те бяха инструментални в свалянето на последното постоянно държавно управление. Според ПП-ДБ в интервал на рецесия не можем да си позволим лукса на поредицата служебни кабинети, защото те не могат да вземат значими политически решения. Трябва да работим за постоянен кабинет. Това заяви кандидатът за народен представител от ПП-ДБ Атанас Славов в ефира на " Денят ON AIR ".

По думите му, в случай че има единодушие за смяна в Конституцията, огромният въпрос е дали то може да прерасне в такова за ръководство с ясни цели. 

" Отговорните политически сили в идващия парламент не могат да си разрешат още веднъж страната да пропада в безвремието на служебните кабинети. С колегите обсъждаме конституционна смяна, която да ограничи функционалността им ", разясни той. 

Според госта, когато става дума за " отстояване на интегритет и противопоставяне на корупцията, не може да се приказва за червени линии ".

" Това са упованията на българското общество, които ние от и Демократична България няма по какъв начин да предадем. Не може да се чака да заметем тематиката за корупцията под килима, с цел да може някой от ГЕРБ да ни поддържа ", означи той.

Славов е на мнение, че  " допирните точки свършват там, където стартират вътрешнополитическите тематики ".

" Борисов си трансформира мнението по два пъти дневно. Докато не забележим законопроект за следствие на основния прокурор на второ четене, не може да се твърди, че имаме поддръжка от ГЕРБ ", счита претендентът за народен представител.

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че  " България не може да продължава да е изолатора на НАТО и да следи парадокса Украйна да се модернизира с бързи темпове, докато ние сме музей на руско оръжие ".

" Заплашени сме от това ", безапелационен бе гостът. 

Славов не пропусна да разяснява и изявленията на президента Румен Радев във връзка с войната в Украйна. Той дефинира като огромен проблем в позицията на президента, че " гласоподава по един метод, когато отиде на европейски съвет, само че приказва други неща пред камерите ".

Кандидатът за народен представител заключи, че правният и законен отговор на въпроса " Ще бъде ли задържан Путин, в случай че пристигна у нас ", следва да бъде - " да ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР