Трудно е да се определи кога точно интернет започна да

...
Трудно е да се определи кога точно интернет започна да
Коментари Харесай

Freedom On The Net 2019 и как свободата в интернет намалява година след година

Трудно е да се дефинира по кое време тъкмо интернет стартира да губи една от най-ценните си характерности, а точно свободата на словото.

Според тазгодишния отчет Freedom On The Net 2019 през миналата година свободата на словото и поверителността на персоналните данни са намалели за девета поредна година.

Въпреки че не можем да установим по кое време тъкмо тази наклонност е почнала да набира скорост, отчетът ясно обрисува аргументите за нея.

Те са единствено две и се коренят в държанието на държавните управления по света.

Първата от тях е повишаващата се податливост на държавни и близки до тях институции да употребяват интернет като средство за манипулиране на демократичния избор, а втората е в потреблението на всевъзможни принадлежности за наблюдаване и следене на държанието ни в интернет.

От всичките 65 страни, прегледани в отчета, е открито, че в 47 от тях управляващите са арестували хора за шерване на политически, обществени и религиозни отзиви.

40 от всички 65 страни пък разполагат с " напреднали технологии " за наблюдаване, като в тези 40 страни са съсредоточени 89% от всички интернет консуматори.

В 38 от тях политическите водачи са плащали на хора, които да образуват или деформират политическите настройки на хората в интернет.
В Египет да вземем за пример през миналата година са били блокирани над 34 000 уеб страници, чието наличие било в съпротива на настоящите политически структури.

Докладът акцентира, че с навлизането на 5G мрежите, развиването на биометричните датчици и наблюдението посредством изкуствен интелект цензурата и наблюдението в мрежата ще се задълбочат неведнъж. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР