Трудно е да се надцени значението на запомнящия се псевдоним,

...
Трудно е да се надцени значението на запомнящия се псевдоним,
Коментари Харесай

Любопитните истории зад имената на 15 знаменитости

Трудно е да се надцени смисъла на запаметяващия се псевдоним, в случай че желаете да извършите сполучлива кариера в региона на изкуството и развлечениятa. Затова не е изненадващо, че толкоз доста звезди не употребяват рождените си имена.

Тук сме събрали един лист с вдъхновенията зад 15 театрални имена – от Снуп Дог до Бри Ларсън.

 Snoop Dogg 2019 by Glenn Francis

Снуп Дог родом се споделя Кордозар Калвин Бродус младши, само че родителите му го назовават Снупи, тъй като считали, че наподобява на известния анимационен воин.

 Albert Brooks at 'Drive' premiere TIFF 9.10.11

Албърт Брукс е гениално занимателен човек, само че даже той може би не би стигнал прекомерно надалеч в шоубизнеса с рожденото си име: Алберт Айнщайн. Първоначално Брукс се пробва да се споделя с първото и второто си име – Алберт Лорънс, само че взема решение, че по този начин „ звучи като артист от Лас Вегас “. Името Брукс към този момент било в фамилията му, тъй че той се спрял на него. Брат му, починалият Боб Айнщайн, в действителност резервира семейството си, когато влиза в шоубизнеса, само че е по-известен с псевдонима си: Супер Дейв Осбърн.

 Whoopee cushion

Упи Голдбърг получава театралното си име от пръцкащите възглавници (Whoopee Cushion). Актрисата на име Карин Джонсън споделя, че точно навика ѝ да пръцка, предиздвикал редица другари и сътрудници да я оприличат на шеговития продукт. Голдбърг пък е по концепцията на майка ѝ.

 Jackie Chan Cannes 2012 (cropped)

Джеки Чан работи на строителен обект в Австралия, когато получава известния си прякор: един от сътрудниците му, на име Джак, не можел да произнесе първото име на Чан – Конг-сан, по тази причина вместо това го наричал „ Малкия Джак “. Името скоро се трансформира в Джаки и в последна сметка си остава.

Хари Худини се споделя в действителност Ерих Вайс, само че приема театралното си име в символ на респект към известния френски магьосник Жан-Евген Роберт Худин. Хари евентуално е американизираната версия на детския му прякор Ери, въпреки че се допуска, че Худини е почитал и магьосника Хари Келар.

ЕмСи Хамър – Стенли Кърк Бъръл – получава прякора си, до момента в който работи за тима по бейзбол на Оукланд Атлетикс. Дългогодишният притежател на Атлетикс Чък Финли обожавал Бъръл – надарено дете, което постоянно танцувало на паркинга пред стадиона – и в последна сметка го наел да носи бухалките. Бъръл получава прякора „ Чукът “ (от британски език – hammer) поради приликата си с един от играчите Ханк Аарон „ Чука “.

Според легендата, Алис Купър, роден под името Винсент Фурние, си играел с уиджа дъска (за спиритически сеанси и диалози с духове), която му споделила, че в предишния си живот се е казвал Алис Купър, и той приел името за своята група (и за себе си). Но рокаджията признава, че името се е появило от нищото. „ Имаше нещо в него. Измислих си облика на малко момиче с близалка в едната ръка и месарски нож в другата. Алис Купър “, написа той в „ Алис Купър: Голф чудовището “.

Шугър Рей Робинсън се споделя Уокър Смит младши, само че „ когато стартира да се боксира, той заема боксовата карта на другар на име Рей Робинсън “ от Аматьорския атлетически съюз, съгласно ESPN.com, и името му се остава. „ Шугар “ пък идва от мениджъра му Джордж Гейнфорд, който разказва бойния жанр на Робинсън като „ сладостен като захар (от британски език – sugar) “.

 Michael Keaton (NYCC 2014) (cropped)

Майкъл Кийтън в действителност се споделя Майкъл Дъглас. Трябва обаче да смени името си, с цел да се причисли към актьорския съюз, тъй като в него към този момент е имало Майкъл Дъглас (да, този, за който си мисите.) Кийтън мигане ктм Бъстър Кийтън; Майкъл споделя, че името му хрумнало инцидентно, до момента в който преглеждал буквите от писмеността.

 LL.COOL J. 1999

LL Cool J е редуциране от Ladies Love Cool James (Дамите Харесват Готиния Джеймс), както може би към този момент знаете. Това, което може би не знаете, е, че името не е било безусловно правилно през цялото време. Джеймс Тод Смит и един негов другар били на 16 години, когато почнали да се назовават LL Cool J и Playboy Mikey D с вярата, че това ще повдигне акциите им измежду девойките, които се опитвали да ухажват. През 2008 година в изявление за „ Early Show “ на CBS LL признава, че „ беше просто предпочитание, просто се надявах на най-хубавото “.

 Pee-Wee Herman (1988)

Героят на Пол Рубенс Пий-Уи Херман получава името си от два разнообразни източника: Рубенс има хармоника на марката „ Pee-wee “, и си е спомнил за един изключително експлозивен съученик от гимназията на име Хърман. По-късно Рубенс споделя пред Vanity Fair, че се е спрял на тази композиция, тъй като „ ми хареса, че не звучи като измислено име, а е някак жестоко “.

 Sid Vicious 1978 (cropped)

Сид Вишъс – който е роден като Джон Саймън Ричи, а по-късно се споделя Джон Бевърли – получава известния си театрален псевдоним от остарелия домакински хамстер на фронтмена на „ Секс пистълс “ Джон „ Джони Ротън “ Лайдън, Сид. Един ден басистът си играе с животинчето, чийто адаш е Сид Барет от Pink Floyd, когато то го ухапва. Той възкликнал: „ Твоят Сид е озлобен! “ (намек за „ Vicious “ на Лу Рийд) и Лидън сметнал, че в думите има нещо занимателно и почнал да назовава приятеля си „ Сид Вишъс “.

 John le Carre

Когато стартира да написа романи, Джон льо Каре работи като посланик, само че английското външно министерство не разрешава на чиновниците си да разгласяват под същинските си имена. Писателят, който е роден като Дейвид Джон Мур Корнуел, един път твърди, че е взел псевдонима си от магазин за обувки в Лондон, само че по-късно незабавно го отхвърля с това изказване: „ Тази история е неистина. “ Той по този начин и не обяснява каква е истината.

Когато Остин Пост е на към 14 години, той се нуждае от име за своя микстейп. Затова присъединил същинското си име в онлайн генератор на инцидентни рап имена, който изплюва Post Malone, и изпълнителят се съглаява.

 Brie Larson cropped

Бри Ларсън е родена като Бриан Десаулниърс. Бри явно е кратко от Бриан, само че вдъхновението за новата ѝ фамилия идва от едно очарователно място: обичаната й кукла от серията „ Американско момиче “ Кирстен Ларсън.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР