Трудно е да се излъже възрастта. С годините организмът на

...
Трудно е да се излъже възрастта. С годините организмът на
Коментари Харесай

Учените: Станахме по-високи, живеем по-дълго, но...

Трудно е да се излъже възрастта. С годините организмът на индивида, всичките му мускули, кръвоносните съдове, костната, нервната и други системи не стават по-млади, написа Блиц.

``
реклама

Нещо повече, те методично остаряват. Стигат, меко казано, до неработещо положение. Но това не значи, че би трябвало да се откажем и да се оставим на течението. Още повече че в този момент както практическата медицина, по този начин и науката са на страната на хомо сапиенс.

Не инцидентно през последните 100 години хората са почнали да живеят с 40 години по-дълго. И сме станали по-високи: от 1800 година насам всеки век е добавял по няколко сантиметра към растежа на средностатистическия човек. През последните две епохи сме станали по-високи приблизително със 7-8 см. Сега междинната височина на дамите е 165-175 см, а на мъжете - 170-180 см. Учените считат, че това не е границата - новото потомство на 21-ви век ще надвиши тази линия и ще бъде най-високото в историята на човечеството. Учените изясняват това събитие просто: хората са почнали да се хранят по-добре, медицината ги избавя от заболяванията, а технологиите - от тежката работа. И самата идея за “старост ” се е трансформирала - годините като че ли са забавили остаряването на организма. Наскоро сред думата “пенсионерка ” и “стара жена ” беше допустимо да се сложи знак за тъждество. Сега на 55-годишна възраст, както самите млади пенсионери споделят, животът преди малко е почнал.

При това актуалният човек освен е станал по-висок и живее по-дълго, само че и става все по-болен. Нашето общество като цяло бързо застарява, което значи, че по формулировка повече хора са заболели. Жертва на заболяванията, несъмнено, не са единствено възрастните хора, само че и по-младите, и децата. Това зависи от доста фактори - освен от генетичното влечение, само че и от метода на живот, изискванията на живот, навиците, в това число нездравословните, естеството на работата, качеството на храната, отношението към индивида от страна на роднините му и така нататък, и така нататък

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР