Трудно е да се говори, когато са си отишли толкова

...
Трудно е да се говори, когато са си отишли толкова
Коментари Харесай

Главният редактор на Труд Петьо Блъсков: Никакво политизиране на трагедиите на пътя

Трудно е да се приказва, когато са си отишли толкоз хора. Сигурно ще има всякакви изследвания, експертизи, само че гибелта мина с косата и ги отнесе. Най-ужасната част от нещастието е, че са си отишли 12 деца.
Имаше разпоредба след нещастието в Лим, в която се споделяше, че транспортът на деца в тъмните часове на денонощието се не разрешава, тук това не е спазено. Пишем наредбите, а след това дечицата си отиват. Дълбоко скърбя за случая. Това разяснява пред телевизия Bulgaria ON AIR основният редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков.

При такива ужасяващи нещастия медиите са сложени в доста сложна обстановка. От една страна хората желаят да научат всичко за събитието, а въпреки това е толкоз трагично, че съобщаването на всичко те вкарва в доста сложна обстановка. В тази обстановка за репортера тук е високият професионализъм, изисква се професионализъм, разсъдък, разяснява Блъсков.

Защо незабавно почнахме да си ругаем страната, какъв брой ни били неприятни пътищата, какъв брой ни било неприятно това и това, попита той и прикани за малко примирение. " Не бива да се употребяват жертвите на пътя в политиката, това е безспорна гнусота ", добави той.

Главният редактор на " Труд " очерта проблемите у нас - младежи се качват зад кормилото, колите са бързи мощни, шофьорски курсове са много обратно от условията. И прикани: " Никакво политизиране на нещастията на пътя. Такава покруса не би трябвало да се вкарва в политиката, тъй като това е извънредно ".

Относно договарянията за сформиране на нов кабинет, основният редактор на " Труд " съобщи: " Хубаво, дано създадат кабинет, няма неприятно. Не видях нови хора, като изключим тези от Политическа партия. Не видях нищо съществено в цялата тази работа, остарели приказки, остарели оценки ".

Днес се изприказваха приказки за законовата страна. Този народ и тези политици оглушаха ли, ослепяха ли? Имаме човек, който е определен за президент и е нарушил Конституцията и различен, който също наруши Конституцията. След като тези двамата си се разхождат, вършат държавни управления, стават президенти, а след това прокурорът е отговорен, прокуратурата, съдът. Нямам нищо срещу тях, само че това са потвърдени обстоятелства. Въпросът е за какво всички мълчат? Те са нарушители, дано останем настрани литературата и благите приказки, разяснява Блъсков.

Размахва се една дума - " корупция ". Корупцията е част от международния стопански механизъм. Каква е разликата сред международната и нашата – международната корупция създава, а нашата е консумативна, не създава. Трябва да си усъвършенстваме корупцията, да я модернизираме, разяснява още основният редактор на в. " Труд ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР