Трудно е човек да приеме тежката мисъл, че е станал

...
Трудно е човек да приеме тежката мисъл, че е станал
Коментари Харесай

9-те оправдания на неефективните хора

Трудно е човек да одобри тежката мисъл, че е станал непроизводителен. И че с живота си сега не способства съществено за нищо. Но не е невероятно, написа " МениджърНюз ".

Нещата могат да се трансформират с една първа стъпка – като осъзнаем и признаем пред себе си, че да сме неефективни е въпрос на е персонален избор.

Това счита блогърът Марк. Той изброява 9-те съществени казуса и оправдания на неефективните хора. Ето кои са:

1. ”Не знам какво желая ”. Разберете какви са същинските ви страсти, фантазии и стремежи, поучава Марк. Когато го сторите ще се озовете в същинска градина на изобилието, цялостна с благоприятни условия и шансове. Яснотата за същинските ни стремежи е освобождаваща, тъй като с нея стопираме да се потвърждаваме на всички, в това число и на себе си.

2. ”Мога да го оставя за по-късно. ” Без проект за деяние оставаме там, където сме. Време е да предприемете нещо. Иначе попадате в положение на самообвинения.

3. ”Твърде доста работа е нужна. ” Животът не всеки път е лек. Като изчакваме ситуацията да се улесни от единствено себе си, нормално то се усложнява повече.

4. ”Нямам сили и за това ”. Изправете се пред събитията и направете нещо по въпроса. Ще откриете, че те не са на половина толкоз сложни за справяне, колкото сте си мислили.

5. ”Връзката ми с някой различен ще позволи казуса. ” Най-силната връзка, с която въобще ще разполагате, е тази със себе си. Ако не я поправите и вие самите не се чувствате истински добре като себе си, няма да съумеете да изградите лечебни връзки и смяна посредством контакта си с никой различен.

6. ”Никога няма да простя това! ” А би трябвало. Не е нужно да бъдете другар с този човек. Не е нужно да прекарвате време с него още веднъж. Но би трябвало да му простите, тъй като по този начин носите със себе си тежък товар, който ви пречи да се издигнете и да полетите.

7. ”Новите пътища и преживявания са прекомерно рисковани персонално за мен. ” Пожелайте да усетите боязън и ще израснете. Ще се почувствате свястно.

8. ”Да започнеш изначало не е за мен, без значение какви са събитията. ” Никога не е късно да изградим нов живот. Важното е да сме живи.

9. ”Нещастието ми в този момент ще сътвори благополучие в бъдеще. ”  Може би вярвате, че ще получите тъкмо толкоз огромна доза правдивост и наслада, колкото е неприятното сега, само че няма такава гаранция. Не изчаквайте. Започнете да се усмихвате незабавно. Всеки ден на очакване на по-добри времена е изгубен. Да предстоящ благополучен значи да живееш същински и да действаш в този момент.

От marcandangel.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР