Трудно е човек да каже, че настоящите мерки са логични.

...
Трудно е човек да каже, че настоящите мерки са логични.
Коментари Харесай

Мими Виткова за коронавируса: Здравната система може да се срине не заради липса на легла, а заради липса на кадри

„ Трудно е човек да каже, че актуалните ограничения са разумни. Вярно е, че целият свят в първия интервал на вируса преекспонира ограниченията, тъй като нямаше опит, само че към този момент има задоволително насъбран опит и ми се коства, че сегашната успокоителна управническа позиция не е най-адекватна, тъй като ние виждаме, че Германия при 50 болни на 100 хиляди население и над тази цифра, готви ограничения за локално ограничение на напредването, т.е. единствено в тези райони, където се следи тази висока заболеваемост “. Това разяснява доктор Мими Виткова, някогашен министър на опазването на здравето, по отношение на ограниченията, които предлагат ръководещите за понижаване на риска от заразяване с ковид.
Нещата не са толкоз успокоителни, колкото се пробват да ни внушат, акцентира тя.
„ Решенията не са проблем единствено на здравното министерство, това е просветителна система. Ние виждаме, че редица страни са подготвени всеки момент да извадят избрани класове от възрастовата група от 5-6 клас нагоре, да преминат на отдалечено образование напълно “, добави Виткова.
Според нея има една утешение, което може да ни докара до обстановка, в която кадрово системата да стартира да издиша, не толкоз като брой на болнични кревати.
В предаването „ 12+3 “ доктор Виткова добави:
„ Епидемичните гърмежи в избрани райони ще доближават сериозно равнище, където тяхното преодоляване ще бъде мъчно или даже невъзможно… Повече от година - година и половина би трябвало да се борим с организационни ограничения поради епидемията “.
По думите на доктор Виткова би трябвало да се потърси отговор на главен въпрос - здравната система детайл ли е от националната сигурност на страната, или е един елементарен търговски индивид, където всеки се оправя самичък.
 Мими Виткова: Разнопосочните послания изиграха отрицателна роля за развиването на епидемията Мими Виткова: Разнопосочните послания изиграха отрицателна роля за развиването на епидемията
" Не виждаме никакви разбори. Всъщност, и когато се въвеждаха ограниченията, не постоянно бяха задоволително аргументирани, а пък когато излязохме о...
„ Докато не отговорим на този въпрос, ние няма да можем да пренасочим фрагменти и няма да можем да покрием тези големи дефицити, които, в случай че темпът на повишаване на заболеваемостта продължи със същия растеж, ще се озовем доста скоро в сериозни моменти, където нещата ще станат доста сложни за преодоляване “, акцентира доктор Мими Виткова.
Тя попита:
„ Маската не може да бъде защитна мярка 100%, само че в случай че тя в прочут % понижава риска, за какво да не я носим, какъв е проблемът… Препоръката да се носят маски и нейното оборване не е в интерес на основаване на едно потребно за обстановката публично държание. От друга страна няма потребност да се основава непотребна суматоха “.
 
Всичко за ковид - вижте
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР