Трудните търговски разговори на администрацията на Доналд Тръмп не са

...
Трудните търговски разговори на администрацията на Доналд Тръмп не са
Коментари Харесай

Трудните преговори не са национализъм или популизъм. Те са Тръмпизъм

Трудните търговски диалози на администрацията на Доналд Тръмп не са популизъм или шовинизъм. Те са Тръмпизъм, съобщи пред CNBC някогашният началник на щаба на Тръмп Райнс Прибус.

Заплахите на президента за мита са по едно и също време откровена политика за справяне с американските търговски дефицити и тактичност за договаряния, счита Прибус.

Според него Тръмп, който от дълго време е гневен съперник на комерсиалния недостиг, съзнателно шокира всички, обещавайки да се оправи с него " един път вечно ".

" Това е нещо, за което той приказва от 1980 година насам, тъй че не става дума за нова политика: Всеки обича да приказва за популизъм и шовинизъм - това е Тръмпизъм. Неговата позиция по принцип е това, което виждате сега ", твърди Прибус.

Тръмп обича да стартира договаряния с твърда позиция и по-късно последователно да се отдръпва от нея. Затова първо е предложил митата за стомана и алуминий да се приложат към всички страни, а след това Мексико и Канада " излязоха от масата ".

Сериозен проблем в връзките с Китай е условието на Пекин фирмите да трансферират технологии под негов надзор и прекомерно слабата отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.

По-големият проблем е, че Съединени американски щати не постановат огромни вносни мита върху артикули като коли, а американските производители са принудени да заплащат мита от 25 до 50%, с цел да продават продукцията си в други страни.

Прибус предложи създадените в Съединени американски щати артикули да бъдат превозени в чужбина на части и по-късно да бъдат сглобявани. Така ще бъдат избегнати цените.

Макар че Прибус бе уволнен от Тръмп през юли 2017 година, той не таи неприятни усеща към някогашния си началник, а даже продължава да има благосклонности към него. Според Прибус Тръмп " е мощ самичък по себе си, от която Републиканската партия се е възползвала ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР