Трудна среща ще бъде. Все пак е по-добре дипломация и

...
Трудна среща ще бъде. Все пак е по-добре дипломация и
Коментари Харесай

Бивш посланик в Анкара: Турция защитава своите интереси

" Трудна среща ще бъде. Все отново е по-добре дипломация и диалози да се водят, в сравнение с да се приказва единствено по медиите или, не дай си боже, да се стигне до горещи спорове. " Това съобщи в изявление за bTV някогашният български дипломат в Анкара Петър Воденски в коментар за идната среща на Турция с Европейския съюз във Варна.
По думите му е напълно ясно, че Турция си пази своите лични ползи и доста рядко държи сметка за съюзническите си връзки.
" Очевидно е, че ще опита да отбрани всички свои позиции – парите за това, че държи бежанците, за продължение на договарянията за Европейски Съюз, за това, че европейските държавни управления и изключително Съединени американски щати въоръжават кюрдските сили ", добави още Воденски.
Бившият дипломат посочи, че " въпросът за тракийските бежанци е поставян. Групата за нерешените въпроси сред България и Турция се е събрала за последно при Кристиян Вигенин като външен министър. Тази група не се събира. Ние каним турската страна, тя отхвърля да се отзове на нашата покана за такива договаряния ", изясни още Воденски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР