Трудът на стриптийзьорките в северозападния американски щат Вашингтон вече ще

...
Трудът на стриптийзьорките в северозападния американски щат Вашингтон вече ще
Коментари Харесай

Стриптийзьорките в щата Вашингтон получават правна защита с нов закон

Трудът на стриптийзьорките в северозападния американски щат Вашингтон към този момент ще получава същинска правна отбрана с помощта на закон, който дефинира точна рамка за упражняването на специалността им, съобщи Франс прес.

Приетият през вчерашния ден щатски закон се ползва в клубовете, в които работят по-голямата част от стриптийзьорките, и съставлява забележителен прогрес за професият а, която значително не е контролирана. Той изисква чиновниците на заведенията да бъдат подготвени за попречване на полов тормоз, битка с трафика на хора, справяне с спорове, както и за оказване на първа помощ.

" Стриптийзьорките работят и би трябвало да им се дават същите права и отбрана, както на всички други служащи ", се споделя в изказване Ребека Салдана, депутатка от локалния клон на Демократическата партия, която поддържа законопроекта.

Законопроектът изисква също по този начин наличието на охранители в клубовете, инсталирането на кодове в съблекалните и алармени бутони на местата, където работничките могат да останат уединено с клиенти. Освен това се планува таван на таксите, които стриптизьорките, които постоянно се третират като свободна специалност, би трябвало да заплащат за прилагане на клубове.

За да финансира използването на тази нова рамка, щатът Вашингтон ще позволи на клубовете да продават алкохол , което до момента беше неразрешено. 

Този нов закон е част от американското придвижване за признание на правата на стриптийзьорките . Миналата година работничките в питейни заведения в Лос Анджелис и в заведения в Портланд получиха правото да се сплотяват в синдикати. Това основава правна рамка за една специалност, която постоянно е оприличавана на джунгла, в която злоупотребите са постоянно срещани - заплатите на работничките не постоянно се изплащат правилно, а здравето и сигурността им от време на време са застрашени, отбелязва Агенция Франс Прес.

" От значително значение е да се оправим със стигмата , която заобикаля развлеченията за възрастни, и да признаем човечността на хората, които работят в този бранш ", добави Салдана.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР