trud.bgНай-голямото увеличение е предвидено за най-рисковите групи – възрастните хора,

...
trud.bgНай-голямото увеличение е предвидено за най-рисковите групи – възрастните хора,
Коментари Харесай

Вдигат помощите за отопление, но има едно важно условие!

trud.bg

Най-голямото нарастване е планувано за най-рисковите групи – възрастните хора, изключително тези от тях, които живеят самиПомощите за отопление се усилват от есента, планува разпоредба на общественото министерство, качена за публично разискване. Сега размерът є се пресмята върху цената на 385 киловатчаса електрическа енергия, от които 105 нощна, съобщава  " Труд ".

От идващия отоплителен сезонще се заплащат 500 киловатчаса – триста дневна и 200 нощна. В резултат на това при настоящите сега цени, помощта ще се усили месечно от близо 75 на 91 лв. или с 22%. Или за петмесечния отоплителен интервал бедните ще получават с близо 80 лв. повече.

Най-голямото нарастване е планувано за най-рисковите групи – възрастните хора, изключително тези от тях, които живеят сами, хората с увреждания, родители, които отглеждат сами децата си. Държавата възнамерява още от есента повече хора да получават помощи за отопление. Това ще стане като се увеличи приблизително с 15 на 100 доходната граница за достъп до системата. От 210 хиляди подпомагани лица и фамилии през миналият отоплителен сезон се чака през идващия те да стигнат 255 хиляди.

Средствата обаче ще бъдат спирани на фамилиите, чиито деца не посещават постоянно учебно заведение. През тази година общественото министерство разполага с 40 милиона лв. повече за помощите за отопление. Очакваните резултати са да се обезпечи по-ефикасна обществена поддръжка на повече лица и фамилии от уязвимите групи, които се нуждаят от помощта на страната, да се подтиква виновното родителство във връзка с образованието на децата.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР