Tройно поскъпване на Гражданската отговорност през 2019 г. е възможно,

...
Tройно поскъпване на Гражданската отговорност през 2019 г. е възможно,
Коментари Харесай

"Гражданска отговорност" поскъпва тройно?

Tройно повишаване на „ Гражданската отговорност ” през 2019 година е допустимо, в случай че не се стесни кръгът на хората, които имат право да претендират за компенсации за неимуществени вреди след злополука, това предизвестява в. Труд.

Преди месеци съдът разшири кръга на тези хора до братя, сестри, баби и внуци на потърпевшия.  Застрахователите дължат по каузи в последните 5 години сред 800 млн. и 1,3 милиарда лева за неимуществени вреди, които би трябвало да се покрият от застраховката.  Средно изплатените компенсации са 95 хиляди лева за погубен на пътя.

Според Светла Несторова, ръководител на Асоциацията на българските застрахователи, в случай че казусът не бъде решен, „ Гражданска отговорност ” би трябвало да нарастне тройно.  Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова съобщи, че депутатите обмислят текстове, които да решат казуса сред първо и второ четене на измененията в Кодекса на застраховането.

В утринния блок на bTV тя пък съобщи следното: „ В момента този налог е на процедура веществен, което разрешава той да е по-нисък за по-старите коли, защото се регистрира тяхното амортизиране. Това в този момент се поправя с коефициент, който прави оценка тяхната екологичност “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР