Тройката конкуренти най-близки до Tesla на китайския пазар се състои

...
Тройката конкуренти най-близки до Tesla на китайския пазар се състои
Коментари Харесай

Китайските производители на електромобили са определящи за цялата индустрия

Тройката съперници най-близки до Tesla на китайския пазар се състои от NIO, XPeng и Li Auto, само че преимуществото, което те получиха на предходния стадий от развиването на бизнеса, последователно се изчерпва, защото обичайните автомобилни колоси поемат курс към електрифициране на превоза, а те разполагат с впечатляващи финансови запаси и поддръжка. Все отново обичайните производители на коли имат какво да научат от китайските започващи компании.
През предходната година, както отбелязва Caixin, базирайки се на данни от Китайската асоциация на производителите на леки коли, NIO, XPeng и Li Auto са продали общо към 90 000 автомобила. Местните производители имат общо към 80 % от китайския пазар на електрически коли, който е най-големият в света. Сега на NIO е предоставено да се приготви за въвеждането на пазара на по-бюджетната марка Alps, чието произвеждане ще стартира през 2024 година и ще включва електрически коли на цена под 43 000 щ. $.

XPeng би трябвало да понижи цената на електрическите си коли, с цел да се конкурира с останалите членове на Голямата тройка, само че разноските се усилват, заради което финансовите резултати на компанията страдат съществено. Li Auto също по този начин завърши първото тримесечие на тази година с чиста загуба от 1,6 млн. щ. $. Според някои производители на автомобилни съставни елементи не е задоволително просто да се преобразуват обичайните коли в електрически, с цел да се реализира триумф на пазара на електрически коли, а би трябвало по едно и също време да се разработят дейни системи за подкрепяне на лидера и телекомуникационни услуги. Huawei Technologies ще употребява своите пълномощия, насъбрани в региона на телекомуникациите, с цел да си сътрудничи с производителите на коли в тази област. Още повече, че обичайните бизнес посоки са възпрепятствани от глобите на Съединени американски щати.
Друг проблем, обвързван с трансформацията на бизнеса с типичен коли, е неговата взаимна взаимозависимост от новото направление на активност. Миграцията към електрификация постоянно води до спорове на ползи, а някои участници на пазара съпоставят процеса с " човек, който се пробва да отреже дясната си ръка с лявата ". Някои от обичайните автомобилни компании бяха принудени да разделят структурно бизнеса си с електрически транспортни средства. GAC да вземем за пример неотдавна отдели бизнеса си с електрически транспортни средства Aion в настрана бизнес звено, което му разреши да търси външни източници на финансиране, в това число обществено предложение.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР