Tрористичната организация Ислямска държава обяви, че нейният ръководител Абу Хюсейн

...
Tрористичната организация Ислямска държава обяви, че нейният ръководител Абу Хюсейн
Коментари Харесай

“Ислямска държава“ обяви, че лидерът й е мъртъв

Tрористичната организация " Ислямска страна " разгласи, че нейният началник Абу Хюсейн Ал Хюсейн Ал Курайши е мъртъв. Новината бе обявена посредством аудиозапис, качен в канала на организацията в Телеграм.
Прочетете още
В него се споделя, че новият водач на " Ислямска страна " е Абу Хафс ал Хашими Ал Курайши.

Съобщението на организацията е в действителност удостоверение на гибелта на водача на терористичната група. През април турският президент Реджеп Ердоган заяви, че турските разследващи сили са умъртвили водача на " Ислямска страна " в Сирия, напомня Ройтерс.

Сега в известието обаче се споделя, че Абу Ал Хусейн Ал Хюсейн Ал Курайши е бил погубен по време на конфликти с джихадистката група " Хаят Тахрир аш Шам " в Северозападна Сирия, прибавя Франс прес.

" Той бе погубен в едно от обитаемоте места в провинция Идлиб след директен конфликт с " Хаят Тахрир аш Шам ". Въпросната формация е някогашен локален клон на " Ал Каида ". Тя се опитвала да залови водача на " Ислямска страна ", обясни представител на терористичната организация в аудиозаписа. Той обаче не посочи нито точната дата, нито точното място на гибелта на водача на " Ислямска страна ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР