Тропическата буря Талим прерасна в тайфун по-рано в понеделник, като се

...
Тропическата буря Талим прерасна в тайфун по-рано в понеделник, като се
Коментари Харесай

Тайфунът Талим се движи към Китай

Тропическата стихия Талим прерасна в ураган по-рано в понеделник,  като се чака да бъде първият, достигнал Китай тази година, предава " Ройтерс ". Властите издадоха предизвестия за наводнения, отмениха полети и подредиха на хората да останат у дома.

Китайската метеорологична администрация заяви, че се чака тайфунът да се усили по интензитет, с цел да стане " тежък " досега, в който доближи сушата през нощта по южното крайбрежие сред Гуангдонг и Хайнан.

Очаква се " гневни " талази от 6 до 9 м да нападат северните елементи на Южнокитайско море до вторник, предупреждават държавните медии.

Пазарите в Хонконг стопираха работа поради предизвестията за повреди. Корабите са подредени да се върнат в пристанището, а фериботните услуги сред Хайнан и Гуангдонг са спрени. Отмениха се полети от няколко летища, в това число и от столицата на Хайнан Хайкоу.

Властите в Хайкоу на Хайнан подредиха прекъсването на образователните занятия, работата, полетите и парковете. Приютите за незабавни случаи са отворени за обществеността. В провинция Фуджиан и провинция Дзянсу се чака продължение на мощните дъждове и гръмотевичните стихии.

Тайфунът Талим е предизвикал наводнения и усложнения за превоза. Социалните медии разпространиха видеоклипове, в които пасажери в Дзянсу газещи през вода, достигаща до коленете.

Талим е първият ураган, който доближава Китай тази година, като управляващите са взели ограничения за подготвеност и предизвестяват за вероятни последици от бурята.
 Невиждани над 52°C мериха термометрите в Китай
Невиждани над 52°C мериха термометрите в Китай

Нов връх в страната, където единствено преди шест месеца температурите паднаха до -50°C
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР