Тропическата буря Никълъс се засили до ураган от първа степен

...
Тропическата буря Никълъс се засили до ураган от първа степен
Коментари Харесай

С приближаването си към Тексас тропическата буря Никълъс се превърна в ураган

Тропическата стихия Никълъс се ускори до вихър от първа степен в Мексиканския залив с приближаването си до крайбрежията на Съединени американски щати и в този момент се насочва към тексаския град Хюстън, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Стихията е придружена с ветрове със скорост 120 километра в час и носи проливни дъждове. Ураганът се намира на 30 километра югоизточно от Матагорда - град, който е на няколко километра от Хюстън.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът прикани жителите да наблюдават предизвестията, издадени от локалните управляващи. Хората са призовани да не напущат домовете си и да не пътуват.

Някои пътища в окръзите Матагорда и Лавака към този момент са затворени поради наводнения, породени от приближаващия се вихър. В навечерието на стихията поданици на Тексас безусловно разграбиха стоките от първа нужда в супермаркетите. По бензиностанциите имаше също по-големи опашки от нормалното. В Хюстън през днешния ден учебните заведения остават затворени. А над 50 000 семейства към този момент са без ток, поради повреди, породени от приближаващия вихър.

Очаква се Никълъс да отслабне през днешния ден, до момента в който се придвижва на североизток.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР