Тропическата буря Филип ще взаимодейства със силен студен фронт този

...
Тропическата буря Филип ще взаимодейства със силен студен фронт този
Коментари Харесай

Как тропическата буря Philippe може да развали времето на североизток този уикенд

Тропическата стихия Филип ще взаимодейства със мощен леден фронт този уикенд и ще насочи тропическа влага през североизтока, повишавайки риска от наводнения превалявания в регион, който е бил неведнъж пропит през последните седмици.

Бурята към момента е надалеч от континенталната част на Съединени американски щати и навръх север от Карибите. Но неговият плануван път има ехтене от урагана Лий през септември, когато мощно отслабената система донесе мощни ветрове и дъжд в елементи от североизтока и Канада.

Очаква се Филип да се приближи до Нова Англия като тропическа стихия в неделя, само че може да загуби част от тропическата си природа, когато се приближи до брега. Силата на дъжда и вятъра ще бъде една и съща, без значение дали е тропическа стихия или посттропическа стихия на сушата.

Мокър уикенд е евентуално в огромна част от междинния Атлантик и Североизток, само че тъкмо къде ще падне най-силният дъжд ще зависи от пистата на Филип през идващите няколко дни.

Засега елементи от Нова Англия и северен Ню Йорк са най-вероятно да претърпят мощен дъжд и евентуални наводнения. Ниво 2 от 4 лек риск от несъразмерни превалявания беше публикуван за събота в тези региони от Центъра за прогнозиране на климата на NOAA.

Но централната стойност на най-тежките превалявания може да се измести, в случай че ниското налягане движещо се през източната част на Съединени американски щати придърпа Филип по-близо до североизтока. Това евентуално изместване може да реалокира риска по-близо доникъде на Атлантическия океан – област, където нов потоп би бил изключително обезпокоителен.

Части от междинния Атлантически океан и североизточния бяха наводнени от рекордно огромни превалявания предходната седмица. Най-интензивните превалявания удариха трите щата Ню Йорк, където наводненията заляха подлези, пътища и изби, а няколко места записаха най-влажния ден в историята.

Обилните превалявания не се чака да бъдат толкоз мощни, колкото предходната седмица, само че е допустимо необятно публикуван дъжд от 1 до 2 инча в Ню Йорк и Нова Англия. По-големи количества, по-близо до 2 до 4 инча, могат да паднат там, където има най-силен дъжд, евентуално в по-фокусирана част от Нова Англия.

В допълнение към проливния дъжд са вероятни поривисти ветрове в елементи от Нова Англия и Атлантическа Канада в събота и събота през нощта, когато Филип наближава сушата. Очаква се ветровете на Филип да останат със силата на тропическа стихия, само че самият циклон може да не е изцяло тропически по време на сушата.

Бермудските острови са изложени на риск от тропически удар

Филип би трябвало да измине много разстояние, преди да наближи Съединени американски щати и Канада. Тропическата стихия беше на по-малко от 200 благи северно от Американските Вирджински острови в сряда и беше на път да влезе в непосредствен контакт с Бермудите.

Бермудските острови са единствено 15 благи в широчина, тъй че сушата е необичайност. Само единадесет системи са стъпили на острова от 1851 година насам, съгласно данни на NOAA.

Метеорологичната работа на Бермудските острови издаде наблюдаване за тропически стихии за острова в сряда, защото Филип няма да би трябвало да стъпи на сушата, с цел да разтовари мощните пориви напразно и проливния дъжд.

Силата на бурята на Бермудските острови ще зависи от това какъв брой е мощна и какъв брой близо е до острова. Вероятни са пориви напразно със мощ на тропическа стихия, когато Philippe направи най-близкото си прекосяване в петък. Дъждът ще дойде преди всеки вятър и може да стартира още в четвъртък на целия остров.

Очаква се Филип да бъде тропическа стихия, до момента в който повлича острова, тъй че рискът от необятно публикувани вреди е стеснен, само че са вероятни спирания на електрозахранването.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР