Трон от орехово дърво очаква Светия отец В Раковски ври

...
Трон от орехово дърво очаква Светия отец В Раковски ври
Коментари Харесай

Сестра от Филипините пее в хора за посрещането на Папата

Трон от орехово дърво чака Светия отец В Раковски ври и кипи! Чакат знамение след папата

Момичета от Германия, сестра Летиция от Филипините, реализатори от Румъния и Словения, както и от католическите общности в цяла България вземат участие в хора, който ще посрещне папа Франциск в София. В него пеят 90 реализатори. Диригент на рецитала ще бъде музикалният редактор на Радио Пловдив Милко Петров. В четвъртък артистите направиха генералната си подготовка в Раковски, откакто се разпяваха на няколко пъти под тепетата.

Първата ария, която ще изпеят при идването на папамобила, е " Идва през днешния ден първосвещеник ". Освен наложителните меси на латински, композирани сред 13. и 15. век, хорът ще изпее на български и песните, типични за дните след Възкресение. Ще прозвучат още песента " Истинската наслада " и химнът " Върви, народе възродени ", в чест на братята Кирил и Методий, настойници на Европа.

При службите на Франциск в Раковски пък ще пеят двата локални хора от кварталите Секирово и Ген. Николаево. Формация от 20 мъже пък ще пее на обедната молитва, която ще се състои пред храм " Александър Невски ". Това ще се случи след срещата на Светия отец с българския патриарх Неофит и молитвата пред иконата на св. св. Кирил и Методий - настойници на Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР