Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, обвинен в нанасяне на средни телесни повреди

Троен състав на Окръжен съд – Враца през днешния ден удостовери определението на Районен съд – Враца, с което по отношение на обвинения Т. Т. е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Срещу него е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Враца за това, че на 19.10.2022 година във врачанско село, посредством нанасяне на удари с дървен кол в региона на главата в ляво, е предизвикал на И. И. от същото село междинни телесни повреди, изразяващи се в импресионно строшаване на лява теменна кост с надлежаща разкъсно-контузна рана, което увреждане му е предизвикало разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, с възстановителен интервал към 2-3 месеца при липса на затруднения и естествен възстановителен развой - закононарушение по член 129 алинея 2 вр. алинея 1 Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до шест години.

С определението си Врачанският областен съд удостовери наложената най-тежка мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Т. Т., като одобри, че са налице всички предпоставки за това.

Продължава да е налице обоснованото съмнение, че обвиненият е съпричастен към вмененото му закононарушение.

Съдът одобри, че не съществува заплаха той да се укрие, само че е налице втората кумулативна причина за вземането на най-тежката мярка за неотклонение – заплахата Т. Т. да извърши закононарушение.

Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР