Троен състав на Окръжен съд – Враца днес остави без

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца днес остави без
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд потвърди оставането в ареста на мъж, обвинен в измами

Троен състав на Окръжен съд – Враца през днешния ден остави без почитание въззивната частна тъжба на обвинения В. Д. срещу определение на Районен съд – Враца, с което е оставено без почитание настояването му по отношение на него да бъде взетата по-лека мярка за неотклонение от наложената му " задържане под стража ". Врачанският областен съд е удостоверил определението на Районен съд – Враца, като вярно и законосъобразно.

Това е втората въззивна тъжба от обвинения В. Д. с искане да бъде променена наложената му мярката за неотклонение „ задържане под стража “. Предишното въззивно дело бе прегледано през юни тази година, когато Врачанският областен съд одобри, че първоинстанционният съд вярно и законосъобразно е постановил, че са налице всички предпоставки за налагането на най-строгата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В. Д. Срещу него от Районна прокуратура – Враца е повдигнато обвиняване за това, че за времето от 07.07.2019 година до 14.06.2020 година в разнообразни обитаеми места в област Враца /гр. Мездра, с. Баница, с. Фурен и гр. Враца/, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза е възбудил подвеждане у разнообразни жители, че ще им подсигури работа в Германия, за което следва да му преведат по 70.00 лева за претендент за работа, и поддържал това подвеждане, като с това им предизвикал имотна щета в общ размер на 560.00 лева Той е упрекнат и в това, че през април 2021 година в гр. Враца за да набави за себе си имотна полза, е възбудил подвеждане у Ц. З., че ще му обезпечи работа в Германия, за което следва да му преведе капаро от 70.00 лева, поддържал това подвеждане и с това на 07.04.2021 година му предизвикал имотна щета, в размер на 70.00 лева, като измамата е осъществена наново в значителен случай – прави закононарушението, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение.

„ В това произвеждане, което е по надзор на продължаващото задържане на В. Д., на преценка предстои събитието, налице ли са законовите условия за продължение на тази най-тежка ограничаваща мярка, а точно: от една страна продължава ли да съществува обоснованото съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат, а от друга - налице ли е някоя от двете действителни рискове - от укриване или от осъществяване на друго закононарушение. От значение за това произвеждане е и дали има изменение в събитията, при които е избрана първичната мярка за неотклонение и до каква степен тези промени постановат намаляване на взетата мярка за процесуална насила. Преценявайки събраните в досъдебното произвеждане писмени и гласни доказателства, както при първичното взимане на мярката за неотклонение по реда на член 64, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс, по този начин и по-късно, съдът намира, че и към сегашния миг обоснованото съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат не е оборено и продължава да съществува. Обвиняемият В. Д. е осъждан, има неприятни характеристични данни и не дребен брой заявителски материал и формирани досъдебни производства за престъпни прояви от същия тип, за закононарушения по чл.209 Наказателен кодекс, които условия в допълнение укрепват извода за налична действителна и интензивна заплаха от осъществяване на ново закононарушение, а изложените в противоположен смисъл причини на отбраната се явяват голословни. По делото няма данни, че здравето му е влошено до степен на неспособност да бъде обгрижван в арестните условия “ – се споделя в претекстовете на съда.

Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР