Tроен паралелен протест "Заедно срещу лошия въздух!" организират жителите на

...
Tроен паралелен протест "Заедно срещу лошия въздух!" организират жителите на
Коментари Харесай

Три квартала на протест срещу мръсния въздух в София

Tроен успореден митинг "Заедно против неприятния въздух! " провеждат жителите на три квартала в София - "Красна поляна ", "Западен парк " и "Овча купел ". Протестът ще се организира на 19 декември (вторник) от 19 часа, оповестяват уредниците.

"За да подчертаваме върху казуса и обстоятелството, че визира повече от един квартала, митингът ще се организира редом на три места в София – кръстовището на бул. "Никола Мушанов " и ул. "Добротич ", кръстовището на бул. "Президент Линкълн " и ул. "Монтевидео " и на бул. "Александър Стамболийски " и бул. "Вардар ", показват се в известието.

"При норма от 50 µg/m3 в тази част на София постоянно виждаме стойности на праховите частици от над 500-600 µg/m3, а от време на време даже стойности достигащи 1600 µg/m3. Проблемът се дължи на всекидневното горене на всевъзможни отпадъци, кабели, облекла втора ръка, черчевета, други боклуци и мощно отровни материали.

Праховите частици са единствено забележимата за момента част от казуса (благодарение на непринудено сложени от хората измервателни станции), само че още по-голям проблем са останалите токсични субстанции, за измерването на които настояваме да се сложи публична измервателна станция в региона, както и осведомителни табла в трите квартала, които да осведомят хората за рисковия въздух, който дишат.

Настояваме и за засилен денонощен надзор против изгаряне на боклуци и рискови за здравето материали, за което е нужна съгласуваност сред столичен инспекторат, Министерство на околната среда и водите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването.

В тази връзка настояваме персонално премиера като виновен за тази съгласуваност да се ангажира с решаването на казуса. Искаме незабавно решение на казуса, тъй като това ежечасно разболява нас и нашите деца! ", споделят от инициативните комитети на живущите в "Овча Купел ", "Красна Поляна " и ИК на "Западен парк ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР