Тризнаците в Пловдив, наречени медицински феномен, бягат от отровния смог

...
Тризнаците в Пловдив, наречени медицински феномен, бягат от отровния смог
Коментари Харесай

Тризнаците бягат от отровния смог

Тризнаците в Пловдив, наречени медицински феномен , бягат от отровния смог в Пловдив. Родителите на Даниела, Атанас и Павел са купили имот и строят къща за многолюдното семейство в полите на Родопа планина, където малчуганите да могат да тичат и играят на независимост, когато поотраснат.

Това показа пред " България Днес " щастливата майка на тризнаците Илияна Спасова. На 5 юли предходната година дамата ражда три живи и здрави дечица в пловдивската болница " Селена " след сполучливи процедури ин витро.

Случаят на Илияна и трите дечица е извънредно рядко срещан, а лекарите го дефинират като медицински феномен.

Причината - при прехвърлянето на ембриони били вградени два ембриона, а ехографският обзор за потвърждаване на бременността открил съществуването на три бебета. " Това е доста рядко срещано делене на ембриона, което се следи както в природата, по този начин и при асистираната репродукция ", разяснява репродуктивният експерт доктор Даниел Ставрев.

" По пътя за Марково строим къща, по-отдалечено е от града. Иска ни се по-бързо да е и да се преместим час по-скоро, с цел да си имат дребните двор и да се ровят на воля в пръстта ", споделя майката Илияна.

Хубавата вест за родителите е, че 6-месечните деца към този момент влизат в режим и спят съвсем по цяла нощ.

" Малка лудница е у дома, само че всичко е наред. Имат си режим към този момент. Минахме коликите, при Атанас беше нещо ужасно. По половин час безумен плач и заспиваше от отмалялост. Другите по-леко ги изкараха. Имат към този момент първи проблясъци на зъби, венците се приготвят за продупчване ", споделя още майката-героиня.

Заради все по-мръсния въздух в Пловдив, който даже бе избран като токсичен смог поради повишеното равнище на фини прахови частици от измервателните станции в града под тепетата, Илияна е принудена да изкарва на открито децата си все по-рядко - най-вече за предписаните прегледи. Вместо това Илияна ги демонстрира за малко на терасата, което е превантивна мярка и против върлуващите вируси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР