Трийсетото издание на Пирин Фолк“ в Сандански събира в три

...
Трийсетото издание на Пирин Фолк“ в Сандански събира в три
Коментари Харесай

30-о юбилейно издание на „Пирин Фолк“

Трийсетото издание на „ Пирин Фолк “ в Сандански събира в три вечери млади гении, обичани реализатори и повече от 100 танцьори. Международният фестивал стартира довечера в 20:45 часа на сцената на Летния спектакъл в Сандански с шестото издание на „ Детски Пирин фолк “, оповестяват от общинския пресцентър. 

За три десетилетия фестивалът се утвърди като едно от обичаните музикални събития в Югозападна България, основан за да се разпространява музиката от този край. През годините от сцената на „ Пирин Фолк “ са почнали кариерата си редица реализатори, посветили гения си да разпространяват и осъвременяват фолклора. 

Преди шест години фестивалът се разрасна и даде сцена на дребните реализатори. Тази вечер деца сред 8 и 15 години ще вземат участие в състезанието за изпълнителско изкуство в границите на фестивала. Гост-изпълнители ще бъдат Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

В събота, 27 август, също от 20:45 часа стартира състезанието за изпълнителско изкуство, а за пръв път на сцената на „ Пирин Фолк “ като дует ще се качат Наум Петрески и Зуица Лазова от Република Северна Македония. Сред специфичните гост-изпълнители ще бъдат още Илия Луков и сестрите Ива и Велислава Костадинови.

Кулминацията на „ Пирин Фолк “ е състезанието за авторска македонска ария, който е в последния, трети ден на фестивала. Петнадесет реализатори ще показват особено готова за фестивала ария, основана на македонска фолклорна основа. Гост-изпълнители в последната вечер са Глория, Володя Стоянов, както и Севдалина и Валентин Спасови.

Хореографиите на сцената на „ Пирин Фолк “ са готови от 120 танцьори, като това още веднъж са локални танцови сформира, ансамбли, школи и обединения, оповестяват от община Сандански. Общо пет обединения работят по подготовката за трите фестивални вечери. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР