Трийсетина френски военни са се присъединили от 2012 г. насам

...
Трийсетина френски военни са се присъединили от 2012 г. насам
Коментари Харесай

Около 30 френски военни са станали джихадисти в Сирия и Ирак

Трийсетина френски военни са се включили от 2012 година насам към редовете на джихадистите в Сирия и Ирак, като са им дали своя опит и военни знания, съобщи " Франс прес ", като се базира на отчет на френския Център за разбор на тероризма.

Докладът, който се чака да бъде оповестен към края на седмицата, документира биографиите на тези военни, някои от които са минали през елитни елементи като Чуждестранния легион, френската морска пехота или парашутните войски и са решили да се причислят към джихада вследствие на мощно различаващи се условия.

В отчета, който разказва биографиите и мотивациите на 23 от тях, се споделя, че армията е явна " цел за стратегическо рекрутиране ", само че " ислямистката радикализация в армията остава незначителна ". Някои от военните са се готвели за джихада още преди да облекат униформата. Други са го обмислили след овакантяване на армията. Някои са дезертирали, отказвайки да се бият против мюсюлмани - те са приели исляма или са били родени в мюсюлмански фамилии.

Опитът на тези мъже, някои от които са починали, им е оказал помощ да се повдигнат в редиците на организациите, към които са се включили. Някои някогашни военни, с помощта на образованието си във френската войска, са могли да възнамеряват атентати във Франция, се отбелязва в отчета. Според него управляващите наблюдават деликатно радикализираните или склонни към ислямистка радикализация военни и през последните години законите са станали по-твърди, изключително като разрешават административни следствия на лицата, които към този момент са постъпили на работа. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР