Трийсетина души бяха ранени при удари по голям манастир в

...
Трийсетина души бяха ранени при удари по голям манастир в
Коментари Харесай

Удариха манастир в Източна Украйна, 30 души са ранени

Трийсетина души бяха ранени при удари по огромен манастир в региона на източната украинска Донецка област тази нощ, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на генералната прокуратура на Украйна.

Близо 1000 души са намерили леговище в Святогорския манастир.

По-рано представител на украинските управляващи в Донецка област, част от която е окупирана от проруски сепаратисти, сподели, че един човек е бил погубен, а различен - ранен, при обстрел на трен, който евакуирал хора към западния град Лвов.

В различен източен украински район - Луганска област по на север, Олексий Билошицки, началникът на полицията в Попасная, упрекна съветските сили, че са пуснали в града фосфорни бомби.

" Неописуеми премеждия и пожари ", написа той във Facebook.

Украинският омбудсман Людмила Денисова насочи същите обвинявания към Русия. Тя разгласява фотография от мястото на хипотетичната офанзива в Попасная през нощта, само че не посочи дали Киев разполага с доказателства, че Москва е употребила фосфорни бомби - боеприпаси, чиято приложимост в обитаеми места е неразрешена с интернационален контракт.

Святигорският манастир и Попасная се намират в региони надлежно от Донецка и Луганска област, които не бяха следени от проруските сепаратисти все още на началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

Представител на сепаратистите в източната украинска Луганска област в това време заяви, че при своето нахлуване в региона на Попасная те са разкрили места на всеобщи изтезания.

Говорителят на " Народната милиция " на така наречен " Луганска национална република " Иван Филипоненко не показа доказателства в поддръжка на това свое изказване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР