Трийсет и шест проекта на общини, кметства, училища, ОДК и

...
Трийсет и шест проекта на общини, кметства, училища, ОДК и
Коментари Харесай

Одобрени са екопроекти общо за 240 000 лева в Пазарджишко

Трийсет и шест плана на общини, кметства, учебни заведения, ОДК и детски градини от Пазарджишка област ще получат финансиране в границите на Националната акция „ Чиста околна среда 2021 “ и оповестения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тематика „ Обичам природата и аз вземам участие “.

До 10 000 лв. тази година ще получат 12 планови оферти на общините: Стрелча (4), Септември (2), Брацигово(2), Белово(2), Велинград (1) и Панагюрище(1). Финансиране от 5000 лева ще получат плановете на 15 учебни заведения и детски комплекси от района, измежду които са професионалните гимназии по матетематика и химични и хранителни технологии и началните учебни заведения ”Васил Левски” и „ Отец Паисий” в Пазарджик. Три са утвърдените планове на учебни заведения в община Велинград – на ИОУ„ Христо Ботев”, ПГИТ”Алеко Константинов” и на ЦПЛР-ОДК-Велинград. Финансиране са спечелили и плановете на: НУ”Васил Петлешков”, гр. Брацигово, ЦПЛР-ОДК-Пещера, гимназията в гр. Сърница и главното учебно заведение в с. Медени поляни, главните учебни заведения в с. Динката и в с. Церово, общ. Лесичово и в с. Ковачево, общ. Септември, както и СУ”Св.Св. Кирил и Методий” в гр. Стрелча.

Девет са утвърдените планови оферти на детски градини от област Пазарджик. За тях, финансиране от ПУДООС до 5000 лв., ще получат детските градини „ Калина Малина”, „ Юрий Гагарин” и „ Дъга” в гр. Пазарджик, „ Вълшебство” в с. Козарско (общ. Брацигово), „ Иглика” и „ Слънчо” в гр. Пещера, „ Надежда” в с. Бъта и „ Пролет” в гр. Панагюрище, както и „ Катя Ванчева” в гр. Батак.

Основните действия по одобрените планове са свързани с разчистване и облагородяване на терени, основаване и възобновяване на зони за отдих, създаване на детски и спортни уреди и други Проектите на учебните заведения и детските градини са за основаване на екологични класни стаи и арт сцена навън, основаване на еко-кътове, монтиране на детски фитнес уреди и спортни уреди навън. Изпълнението им ще бъде проследено от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пазарджик. След инспекция и протоколиране на заложените и изпълнените действия, шефът на инспекцията утвърждава правилната им реализация пред ПУДООС.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР