Триумфът на Севиля в Лига Европа е отлична новина за

...
Триумфът на Севиля в Лига Европа е отлична новина за
Коментари Харесай

Успехът на Севиля вкарва осми отбор от Испания в евротурнирите

Триумфът на Севиля в Лига Европа е отлична вест за испанския футбол заради още една причина. Благодарение на този триумф съвсем несъмнено от новия сезон страната ще има цели осем представителя в европейските клубни шампионати.

Победата на севилци им подсигурява присъединяване в Шампионската лига, където ще са още първите четири в класирането на Ла Лига - Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад. Отборът от “Рамон Санчес Писхуан ” е чак 11-ти преди последния кръг, само че спечелването на Лига Европа го вкарва в шампионата на богатите.

Петият в таблицата - Виляреал, отива в Лига Европа. Там ще се подвизава и шестият Бетис, като това е с помощта на обстоятелството, че Реал Мадрид подвигна Купата на краля, с което освободи още една квота, тъй като по принцип ще е в ШЛ поради класирането си в шампионата.

Иберийската страна ще има един представител и в Лигата на конференциите, като това ще е седмият в крайното класиране. Шансове за това имат Осасуна, Атлетик Билбао, Жирона и Райо Валекано.

Любопитното е, че има научен късмет седми да приключи тъкмо Севиля. При този вид обаче Испания ще остане без собствен участник в третия по мощ клубен шампионат, тъй като успеха на севилци в Лига Европа не води до освобождението на спомагателна квота през шампионата. Така в този момент, за положителното на испанския футбол, е значимо Севиля да не финишира седми в Ла Лига.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР