Трите старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже,

...
Трите старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже,
Коментари Харесай

Отмениха стартовете за мъже във Венген

Трите старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже, планувани през уикенда във Венген, бяха анулирани от локалните управляващи през днешния ден заради пандемията от ковид, ден откакто беше дадена "зелена светлина " за провеждането им.

В изказване на швейцарската федерация по ски се споделя, че "нова оценка на обстановката с КОВИД-19 " е принудила кантон Берн да анулира двете спускания и слалома на 15-17 януари "заради влошаващата се обстановка с ковид ".

Състезанията във Венген са измежду най-престижните в календара на Световната купа. Спускането на именитата писта "Лауберхорн " е най-дългото през сезона.

"Решението е доста мъчително. Но наш дълг е да подсигуряваме сигурността на всички. Здравето е приоритет, в това число при толкоз сложни решения ", сподели изпълнителният шеф на швейцарската ски федерация Бернхард Арегер.

В понеделник сутринта тимовете бяха призовани да не пътуват до Венген, където първата подготовка за втурване трябваше да се състои в сряда, до момента в който не бъде взето решение.

Не е ясно дали надпреварите във Венген ще може да се проведат другаде по-късно през сезона.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР