Трите проекта за модернизация на въоръжените сили трябва да се

...
Трите проекта за модернизация на въоръжените сили трябва да се
Коментари Харесай

Каракачанов със скандално разкритие: Това, което е ставало в армията досега се нарича мародерство!

Трите плана за рационализация на въоръжените сили би трябвало да се движат по едно и също време. Това сподели вицепремиерът министър на защитата Красимир Каракачанов в ефира на Българска национална телевизия.

Проектът за избор на изтребител не е превдварително решен. Започват съответните договаряния за цени и периоди. Проектите не би трябвало да се забавят, тъй като потребността от рационализация е належаща от доста време, съобщи той. По думите му сегашните изтребители могат да бъдат употребени най-много до 2029-2030 година, в случай че се поддържат. След като трите плана бъдат гласувани в Народното събрание, ще бъде основана междуведомствена работна група и стартират диалозите. Ще се стремим оптималната част от тези планове да бъде изпълнявана от българската промишленост.

Тези 3 милиарда в случай че бъде по този начин добър да ги отдели българският поданик, би трябвало да минат през българската стопанска система и да се върнат в бюджета под формата на налози, уточни военният министър. В диалог министър председателят Борисов изиска от мен нещата при публичните поръчки в армията да бъдат транспарантни и да не се позволяват никакви подозрения за корупция. Мисля, че това е вярно, с парите за българския боец не би трябвало да се заиграва. Ясно е, че до момента е имало корупционни схеми, от които някой се е възползвал.

Това е било за сметка на българските мъже и дами, които пазят страната ни. Имало е да вземем за пример пазаруване на обувки за 255 лева, години наред се провалят публичните поръчки за храна. Това се назовава мародерство и не би трябвало да се разрешава в нито едно отношение. За да се не се случват сходни неща, би трябвало да има непоколебим надзор, акцентира Каракачанов.

По думите му в армията има 25% недокомплект, като най-тежко е ситуацията в сухопътни войски. Искам в идващия бюджет да бъдат контрактувани по-високи заплати, тъй като сега те са извънредно ниски. 608 лева е главната заплата. Не желая да превивам ръцете на никой, нарастването е въпрос на диалози, само че ще продължим да настояваме за това, сподели още Красимир Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР