Трите приложения, които са собственост на Facebook и работят чрез

...
Трите приложения, които са собственост на Facebook и работят чрез
Коментари Харесай

WhatsApp, Instagram и Facebook се сринаха отведнъж

Трите приложения, които са благосъстоятелност на Фейсбук и работят посредством споделена инфраструктура, стопираха напълно да действат през вчерашния ден малко преди 17:00 (12:00 EST). Други артикули, които са част от едно и също семейство приложения, като Фейсбук Workplace, също стопираха да работят. Посетителите на уеб страницата на Фейсбук просто видяха страница с неточност или известие, че браузърът им не може да се свърже. Приложенията WhatsApp и Instagram продължиха да работят, само че не посочваха ново наличие, в това число известия, изпратени или получени по време на проблемите.
Прекъсванията на Фейсбук се случват относително рядко, само че нормално оказват голямо въздействие върху обществеността и бизнеса, не на последно място, тъй като засягат три от най -големите приложения в света.
Компанията постоянно е обгърната с загадъчност всякога когато възникне сериозен проблем и би трябвало да се изясни повода. Например през 2019 година, когато беше първият огромен срив през последните години, от централата оповестиха единствено, че се е „ задействал проблем “ по време на „ рутинни интервенции по поддръжката “.
В изтекла стенограма, оповестена в The Verge през 2019 година, изпълнителният шеф Марк Зукърбърг означи, че сходни спирания са „ огромна работа “. Всеки проблем постоянно може да накара хората да стартират да употребяват конкурентни артикули, платформи и услуги. Зукърбърг се притесняваше, че може да отнеме „ месеци “, с цел да се завоюва доверието на потребителите и те да се върнат в платформите на Фейсбук - в случай че въобще се върнат.
Говорител на компанията съобщи, че се извинява за казуса, само че не уточни какво е предизвикало срутва или какъв брой време може да отнеме отстраняването му.
„ Наясно сме, че някои хора имат проблеми с достъпа до нашите приложения и артикули “, съобщи представителят Анди Стоун в Twitter. „ Работим за допустимо най-бързото нормализиране на нещата и се извиняваме за неудобствата. “
Същото изказване беше оповестено малко по-късно на формалната страница на Фейсбук във Фейсбук. Instagram също показа сходно известие:„ Instagram и другари изпитват малко компликации сега и може да имате проблеми с потреблението на продуктите ни. Потърпете с нас, ние сме на линия! “
И WhatsApp се включи в извиненията с половин уста в Twitter:
„ Ние сме наясно, че някои хора изпитват проблеми с WhatsApp сега. Работим, с цел да върнем нещата към естественото и ще ви оповестяваме за вести тук допустимо най-скоро “, се споделя в известието.
Приложението Telegram също заби, защото потребителите го задръстиха, тъй като всеобщо се трансферираха там от WhatsApp и Messenger.
Акциите на Фейсбук внезапно се намалиха още при старта на търговията в понеделник, защото евентуално е изтекла информация от специалист, който е някогашен чиновник на компанията. Спадът в цената продължи до затварянето на фондовите тържища. Според някои калкулации Марк Зукърбърг е изгубил над 5 милиарда $.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР