Трите празнични дни около 22 септември - Денят на независимостта

...
Трите празнични дни около 22 септември - Денят на независимостта
Коментари Харесай

Голямото пътуване! Всичко се юрнаха към Гърция, но там ги дебнат

Трите празнични дни към 22 септември - Денят на независимостта на България, отприщиха ново огромно пътешестване. Голяма част от българите още веднъж избраха да ги прекарат на море в Гърция.

Хотелите на полуостров Халкидики, в град Кавала и остров Тасос в Гърция са цялостни единствено с български туристи. Трафикът на коли от граничните пунктове е засилен от през вчерашния ден в южната ни съседка, без да има тапи, оповестява кореспондентът на БНР в Атина.

След влизане на гръцка територия обаче има екипи на полицията, които ревизират изборно дали туристите не придвижват акцизни артикули - бензин, цигари и алкохол. За следващ път от полицията предизвестяват водачите да не качват непознати хора в колите си, защото се ревизира за незаконни имигранти.

Хотелиерите в Северна Гърция са извънредно удовлетворени от актива на българските туристи. В тези три празнични дни са предпочетени по-луксозните хотели, които смъкнаха цените, само че поддържат положително обслужване.

Единствено времето леко изненада идващите български туристи. Заваля сняг на планината Олимп, само че на брега на морето времето е слънчево и топло.

Мерки против трафика

Заради огромното пътешестване от през вчерашния ден и през днешния ден за облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност през днешния ден до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на път Е-79.

На 24 септември (неделя) от 10 ч. до 20 ч. в същия сектор ще има две ленти в посока София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на пътя през Владая е автомагистрала " Люлин ", прецизират от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

На 24 септември от 14 ч. до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността, увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата и умерено пътешестване на водачите в края на трите почивни дни към Деня на Независимостта на България.

Шофьорите би трябвало да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри и да съблюдават рестриктивните мерки, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на придвижването.

Ограничения за тирове над 12 тона по следните сектори от републиканската мрежа:
автомагистралите; път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала " Струма " при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ; път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР