Трите партии обявиха, че договорът не се изпълнява, което е

...
Трите партии обявиха, че договорът не се изпълнява, което е
Коментари Харесай

Десните призовават софиянци да си поискат Витоша

Трите партии оповестиха, че договорът не се извършва, което е повода планината да е блокирана за жителите на София.

През декември 2007 година, при кмет Бойко Борисов и болшинство на ГЕРБ в Столичен общински съвет, въжените линии за достъп на софиянци бяха продадени на записаното същата година сдружение “Витоша ски “ ЕАД, напомня ДСБ. Според тях новият притежател и към сегашния миг отхвърля да поддържа и модернизира оборудванията, макар че приватизационният контракт го задължава да влага в лифтовете и да резервира предмета на активността им, а точно транспорта на хора в планината.

"За страдание, към този момент над 10 години, планината ни е отнета и превърната в пленник на конюнктурни ползи ", съобщи водачът на "Да, България " Христо Иванов. По думите му се е стигнало до там през 2018 година, когато София е Европейска столица на спорта, на Витоша да царува транспортен безпорядък и да не се употребяват пълноценно разнообразните благоприятни условия за всеобщ спорт.

По думите му е нужна проверка на контракта, с цел да може общината да стартира да прави политика за Витоша.

"Имаме обаче задоволително аргументи, да сме наясно че общинският съвет няма да предприеме нищо, че няма да бъде измислена политика, включваща жителите. Затова вършим поръчка, че ние ще стартираме подобен спор, ще създадем платформа за провеждането на такава полемика, тъй че самото общество да изготви тази визия. Витоша и общината са в плен на олигархични ползи. Освобождаването на Витоша е борба и за освобождението на София ", разгласи Иванов.

Общинският консултант от ДСБ Марта Георгиева прочете декларация, която ще бъде показана на общинския съвет. В нея се упорства в бюджета, който общината ще гласоподава, да бъдат планувани средства за унищожаване на старите уреди, да се подобрят транспортните връзки до планината, както и да стартира обществена полемика за развиването на туризма в планината.

"На нея да бъдат разисквани опциите за изработването на повсеместен проект за развиването на ски и други спортове, изследване на опциите за нови писти и връзка сред съществуващите без непотребна сеч и унищожаване на морени ", съобщи още Георгиева.

Елен Герджиков, началник на СОС, написа във Facebook:
През последните два дни в общественото пространство се популяризира една неистина, която се усещам задължен да опровергая. Твърди се, че решението за приватизация на "Въжени линии " ЕАД през 2007 година е гласувано от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет.

Да, гласувано е през 2007 година, само че през месец юли (26.07.2007), когато в СОС към момента няма нито един представител на ГЕРБ.

За сметка на това там са Българска социалистическа партия (19 човека), Съюз на демократичните сили (10), ССД (9), Гергьовден (6), ДСБ (6), Демократи за София (5), Национална движение „Симеон Втори" (4) и 2-ма самостоятелни.

В осъществяване на това решение Агенцията за приватизация прави процедурата и нейният тогавашен шеф подписва контракта.

(....)аз не преставам да имам вяра, че след приемането на Плана за ръководство на парк Витоша и при последващите процедури по приемане на профилирани устройствени проекти Столична община ще има задоволително лостове да изисква вложения и рационализация на оборудванията, без значение кой е операторът. За нас е значимо да подсигуряваме на софиянци достъпа до планината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР