Трите опозиционни партии, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“ са внесли в

...
Трите опозиционни партии, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“ са внесли в
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са внесли искане за оставката на зам.-председателя на НС Мирослав Иванов

Трите опозиционни партии, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „Възраждане“ са внесли в деловодството на Народното събрание искане за оставката на зам.-председателя  от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Тома Биков от парламентарната естрада.  Поводът е прекъснатото пленарно съвещание предходната седмица след декларация на партия ГЕРБ, която подлагаше на критика ръководството на обединението. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков прикани:

„Настояваме за две неща. Първо – това наше искане, по този начин е и по устав, да бъде гледано на на следващия ден и досега, в който Вие не получите избор на доверие от страна на Народното събрание, да не водите съвещания. Това е логиката. Вие към този момент сте в процедура на искане на оставка и досега, до който не получите легитимност от страна на Народното събрание, съвещанията би трябвало да се водят от някой от останалите заместник-председатели по желание на ръководителя. Призовавам да се съобразите с това наше искане“.

Заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов съобщи, че ще води пленарните съвещания:

„Докато не ми бъде гласувана оставката, аз не преставам да заемам позицията заместник-председател на Народното събрание и в това си качество имам право да повеждам заседания“.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР