Трите опозиционни партии ГЕРБ, ДПС и Възраждане се събраха с

...
Трите опозиционни партии ГЕРБ, ДПС и Възраждане се събраха с
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и Възраждане искат оставка от ПП заради отнета дума на Десислава Атанасова

Трите опозиционни партии ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " се събраха с общо искане за оставката на зам.-председателя на 47 Народно заседание Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ". 

Причината за хода - решението на Иванов да отнеме думата на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на парламентарното съвещание в петък. 

Атанасова беше решила да изчете 10-минутна декларация във връзка първата година след края на кабинета " Борисов 3 ", в която упрекна новата власт в " проект за заличаване на страната ". 

Декларацията беше последвана от интервенция на вицепремиера Асен Василев, който обори поредно изказванията от речта ѝ.

От ГЕРБ упрекнаха председателстващия съвещанието Мирослав Иванов за това, че е разрешил на Василев да разисква изказването на Атанасова, само че той напомни, че членовете на Министерския съвет, които участват на разискване на точка от дневния ред, имат право да вземат отношение по тях. 

Десислава Атанасова още веднъж изиска думата - официално като процедура против метода на водене на Иванов, само че на процедура продължи с декларацията си против кабинета. 

Председателстващият я предизвести няколко пъти да се върне към процедурното изявление, за което е излязла на трибуната и най-после ѝ лиши думата, което предизвика скандал измежду депутатите от ГЕРБ.

Няколко от тях станаха на крайници до микрофоните и започнаха да се карат на Иванов за това, че е спрял изявлението на Атанасова. Напрежението завърши едвам когато той приключи съвещанието за отмора. 

В сряда депутатите от ГЕРБ желаеха Мирослав Иванов да не води повече пленарни съвещания, до момента в който не бъде гласувано решение по настояването им за оставка. Той обаче отхвърли, като се базира на правилника за активността на Народното събрание.

Очаква се вотът на опозицията против него да бъде прегледан в четвъртък. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР