Трите най-посещавани порносайта в света генерират общ трафик, почти равен

...
Трите най-посещавани порносайта в света генерират общ трафик, почти равен
Коментари Харесай

Google държи титлата на най-посещаван сайт в нета, но в топ 25 списъка има изненади

Трите най-посещавани порносайта в света генерират общ трафик, съвсем еднакъв на популацията на планетата

В голямото и всеобхватно интернет пространство има няколко уеб страницата, които могат да бъдат разказани като колоси. Те пленяват милиони и милиарди консуматори от целия свят и образуват онлайн прекарванията на обществото.

От време на време обаче на сцената се появяват нови играчи, които бързо завземат избрани ниши. Сега това се случва с генеративния изкуствен интелект като ChatGPT и MidJourney, написа.

Използвайки данни от платформата SimilarWeb, ще създадем къса разходка в дебрите на интернета и ще представим топ 25-те уеб страницата, които са най-посещаваните в международен мащаб.

На върха на пирамидата няма изненади. Там стои Гугъл – търсачката, която се трансформира в нарицателно въобще за думата „ търсене ” в интернет, раждайки глагола „ гугълвам ”. С 83.9 милиарда визити месечно тази компания заема повече от половината от целия трафик към първите 25 уеб сайтове.

На второ място се подрежда YouTube – платформата за видеосподеляне, която също е под шапката на Alphabet, чиято благосъстоятелност е Гугъл. 32.7 милиарда са месечните визити към „ прозореца на интернет ”.

Facebook към момента е на трето място, макар последните години, в които компанията на Марк Зукърбърг видя декаданс. Социалната мрежа се посещава месечно от 16.8 милиарда консуматори. Интересно е, че Twitter, към този момент благосъстоятелност на Илон Мъск, изпреварва по визити прехваления Instagram. Разликата сред двете е „ едвам ” 100 млн. трафик месечно – надлежно 6.4 и 6.3.

В листата топ 25 влизат и редица компании, небазирани в Съединени американски щати. Такива са китайската baidu – търсачка, аналог на Гугъл, както и съветския еквивалент Yandex. Впечатляващо е още и наличието на онлайн стрийминг платформата Netflix в листата, откакто поради извънредно демократичната си и даже непристойна политика в последните години, загуби съвсем половината си консуматори.

Изненадата е openai.com. Създателите на към този момент общоизвестен ChatGPT съумяха в границите на по-малко от година да се изстрелят от едвам забележими в океана на интернет с към 20 млн. визити месечно, до 1.8 милиарда такива към април 2023 година Възходът е повече от впечатляващ, защото съставлява казус в цялото уеб пространство. Но е и логически, защото предлаганият от тях артикул, а точно изкуственият разсъдък, е една от най-обсъжданите тематики от политическа, обществена и бизнес позиция в последните 5-6 месеца.

В листата с най-посещаваните уеб страници в света предстоящо се наместват и три платформи за видео за възрастни. Това са pornhub.com, xvideos.com и xnxx.com, които получават общ ежемесечен трафик от над 7 милиарда гости – или с други думи, съвсем всеки човек на планетата гледа филми за възрастни най-малко веднъж в месеца, само че това, несъмнено, е деформиране на статистиката.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР